Определяният от Русия за най-голям и мощен атомен ледоразбивач в

...
Определяният от Русия за най-голям и мощен атомен ледоразбивач в
Коментари Харесай

Най-големият атомен ледоразбивач в света потегли към Арктика

Определяният от Русия за максимален и мощен атомен ледоразбивач в света се насочи на двуседмично корабоплаване в Арктика, като задачата е да проучат опциите за потребление на комерсиалния капацитет на района. Атомният ледоразбивач „ Арктика “ отплава от Санкт Петербург за пристанището в Мурманск. Дължината на съда е над 173 метра, екипажът му – 53 индивида, а ледопроходимостта – към 3 метра. Морският съд има извънредно значимо значение за развиването на Северния морски път, който се простира от Мурманск до Беринговия пролив.

На фона на по-топлите климатични цикли, Русия се надява, че маршрутът ще стане мини версия на Суeцкия канал и ще разреши да се понижи продължителността на морските транспорти от Азия към Европа, съобщи " Ройтерс ".

„ Създаването на актуален атомен флот от ледоразбивачи на Русия, който може да обезпечи постоянно целогодишно и безвредно съдоплаване в цялата акватория на Северния морски път, е стратегическа задача за нашата страна “, означи шефът на дирекция Северен морски път към „ Росатом “ Вячеслав Рукша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР