Определено мога да кажа, че бюджетът за отбрана се увеличава.

...
Определено мога да кажа, че бюджетът за отбрана се увеличава.
Коментари Харесай

През призмата на военния бюджет, Каракачанов нападна мониторинговия механизъм за правосъдието ни

Определено мога да кажа, че бюджетът за защита се усилва. Ако Народното събрание гласоподава това перо на проектобюджета за 2020 година както е в този момент, той ще е 2,041 милиарда лв.. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов.
Военният министър се върна обратно в годините и по какъв начин защитата била неглижирана, като акцентира на решението да бъде основана професионална войска. Армията стана по-малка – нито по-добре заплатена, нито по-добре оборудвана, акцентира Каракачанов пред Българска национална телевизия. Той посочи, че се планува нарастване на заплатите, приблизително с 10%, само че в другите поделения щяло да има " дребни диференциации ". Той направи сметка, че като станал министър, заплатата била 806 лв. месечно, в този момент щяла да е с 30% по-голяма. Министърът подсети и плановете за рационализация на флота и на сухопътните сили, като заяви, че за новите фрегати офертите се чакат най-късно до началото на декември, а за новата сухопътна машина нещата би трябвало да се изяснят следващата година. " Който не храни своята армия, храни непозната ", заключи Каракачанов.
Каракачанов изрично съобщи, че не би трябвало да се предоверяваме на НАТО и груповата защита , а че първо би трябвало сами да помислим за себе си. " Ако ние не намерим метода да решаваме сами проблемите си, ще ни третират по този метод ", сподели военният министър, имайки поради, че ще ни третират като хора " втора употреба " и напомняйки за прословутото изявление на Еманюел Макрон за имигрантите от Африка и каналите за трафик на хора от Източна Европа, което Вътрешна македонска революционна организация прочете като неприемливо. И зачекна тематиката за правосъдния мониторинг, като попита " няма ли проблеми в Италия, във Франция ", там нямало ли братовчеди, родственици при назначения. Военният министър даже попита не би трябвало ли да има и за Западна Европа мониторинг, освен за Източна. Припомняме, че в този момент Европейска комисия стартира концепцията да има повсеместен мониторингов механизъм за оценка на върховенството на правото и демокрацията на всички места в Европейски Съюз, а Европейският парламент поддържа на равнище комисия.
" Не съм се отказал и в никакъв случай няма да се откажа от наборната военна работа и мисля, че обществото от ден на ден узрява за тази концепция (бел. ред. - преди над 1 година той заяви съществени цифри на поддръжка от социологическо проучване, без да стане изцяло ясно кой и при какви критерии е правил проучването) ", съобщи Каракачанов и уточни, че съгласно Конституцията при война има обща готовност, а когато хората не са готови, какво ще се случи? На въпрос обаче какъв брой ще коства всеобхватна военна подготовка, министърът напомни концепцията на " Обединени патриоти " за непринуден принцип за военна подготовка – в границите на 3, 6 или 9 месеца, като не уточни съответни цифри за нужните разноски. Припомняме, че военният министър искаше още през 2018 година да бъде въведена доброволна военна работа.
Резултатите от евроизборите и локалните избори за Вътрешна македонска революционна организация
Красимир Каракачанов видя и двата вота като позитивни за партията му, само че регистрира като неточност особено акцията в София за локалните избори. „ Ние взехме решение да бъдем толерантни, да не използваме офанзиви против настоящия кмет, да не влизаме в общия хор ”, уточни той и направи съпоставяне – в този момент в Столичния общински съвет (СОС) Вътрешна македонска революционна организация има 4 общински съветници, а до момента били трима. Припомняме, че поради огромния избор от над 11% за Борис Бонев като самостоятелен общински консултант в действителност пристигна преразпределение на гласове и прибавяне на общински съветници в СОС – припомнете си в този материал!
Министърът предизвести, че в случай че няма развиване по тематиките, които Вътрешна македонска революционна организация пази за София, да вземем за пример и за презастрояването, ГЕРБ не може да чака безусловна поддръжка в СОС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР