Оправдателните присъди на бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков,

...
Оправдателните присъди на бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков,
Коментари Харесай

Окончателно: Трайков, Дянков и Прокопиев са невинни по делото EVN

Оправдателните присъди на някогашните министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и на предприемача Иво Прокопиев влизат в действие, откакто прокуратурата не е протестирала решението на спецапелативния съд пред Върховен касационен съд. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
Милева добави, че всеки прокурор има вътрешни убеждения по обещано дело и позволи опцията сътрудника ѝ евентуално да се е съгласил с претекстовете на съдиите на двете правосъдни инстанции, които оправдаха и тримата.

Делото " EVN " е едно от знаковите каузи с висок публичен интерес, по което обвинени бяха известни публични фигури. Обвиняеми бяха още трима представители на мениджмънта на капиталовия медиатор " Булброкърс " - Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев, се показва в прессъобщение на " Алфа финанс холдинг ", представено от.

Обвиненията бяха разнообразни в същността си, само че механично ги свързваше продажбата на миноритарния дял на страната в енергийната компания " EVN " на Българска фондова борса през 2011 година Досъдебното произвеждане стартира през 2013 година, а правосъдната фаза през 2017. Бяха извършени 28 съвещания от по приблизително 5-6 часа.

Съдебните решения на Специализирания съд и на първа, и на втора инстанция изрично заключиха, че няма повреден държавен интерес и че изцяло законни дейности на обвинените са показани от прокуратурата като противозаконни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР