Опозореният холивудски магнат Харви Уейнстейн постигна споразумение на стойност 25

...
Опозореният холивудски магнат Харви Уейнстейн постигна споразумение на стойност 25
Коментари Харесай

Харви Уейнстейн постигна споразумение за 25 млн. долара с обвинителките си

Опозореният холивудски магнат Харви Уейнстейн реализира съглашение на стойност 25 милиона $ с десетки дами, обвинили го в полово посягане, оповестява Агенция Франс Прес.

Някога мощният продуцент на „ Криминале “ и „ Град на прегрешението “, чийто случай провокира появяването на придвижването #MeToo против полови закононарушения, е изправен пред углавен развой идващия месец, който може да му донесе пожизнен затвор.

Изплащането на компенсации в настрана гражданско дело ще бъде разпределено сред повече от 30 актриси и някогашни служителки, които съдят 67-годишния продуцент по обвинявания, вариращи от полов тормоз до обезчестяване.

Уейнстейн няма да се наложи да заплаща от личния си джоб, заяви новинарският портал TMZ, като сметката ще бъде поета от застрахователи на банкрутиралото му бивше киностудио „ The Weinstein Company “. Сделката ще би трябвало да бъде подписана от всички страни и да получи правосъдно утвърждение, с цел да удовлетвори съвсем всеки иск за нарушаване, заведено против него от 2017 година

Сред обвинителките на Уейнстейн са някои от най-известните актриси в света – Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек, макар че никоя не е част от производството.

Но няколко обвинителки и техните юристи отхвърлиха договорката.

“Ние планираме мощни възражения против всяка наредба, опитваща се да принуди жертвите да се откажат да търсят отговорност от Харви Уейнстейн за дейностите му ”, съобщи юрист Дъглас Уигдор, който съставлява две дами в искове против продуцента.

Групата за битка със половия тормоз „ Time’s Up “, основана в резултат на обвиняванията против Уейнстейн, съобщи, че се надява, че съглашението ще донесе на жертвите на Уейнстейн „ някаква малко задоволство за дълго просрочена правдивост “, само че добави, че размерът на компенсацията е непълен.

“Ако това е най-хубавото, което жертвите биха могли да получат, системата е разрушена ”, туитва групата.

Една от неговите обвинителки, 50-годишната Катрин Кендъл, сподели пред „ Ню Йорк Таймс “, че е разочарована от договорката, само че се е съгласила да подпише, защото не желае други дами да се лишат от изплащането. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР