Опозицията в Беларус организира провокация, образувайки опашки пред изборните секции,

...
Опозицията в Беларус организира провокация, образувайки опашки пред изборните секции,
Коментари Харесай

Опашките пред изборните секции в Беларус са провокация, заяви председателката на ЦИК

Опозицията в Беларус провежда провокация, образувайки опашки пред изборните секции, където гласоподавателите гласоподават през днешния ден за държавен глава. Това съобщи председателката на ЦИК Лидия Ермошина, съобщи ТАСС.

"Всичко щеше да е обикновено, в случай че не бяха преднамерените провокации, на които е подготвен така наречен протестен електорат посредством каналите на Телеграм ", цитира неин коментар държавната организация БелТА.

Някои гласоподаватели стоят дълго време в кабинките, повреждат бюлетините, след това се бавят, до момента в който вземат други и тъкмо това е повода да се натрупат опашки, съобщи тя. По думите й това се прави от провокатори, участници в протестните манифестации.
"Това е цялостна безнаказаност, поради която гласоподавателите в действителност няма да могат да гласоподават ", сподели ръководителят на ЦИК. Според Ермошина обаче комисията няма да удължи времето за гласоподаване поради опашките пред секциите.
По-рано опозицията прикани беларусите да дойдат пред урните вечерта, с цел да може към края на изборния ден към секциите да се съберат доста хора, разяснява ТАСС.
Беларус гласоподава при засилени ограничения за сигурност и проблеми с интернет
Междувременно силите на реда разполагат в дворовете в Минск специфична техника за битка с възможни всеобщи вълнения, да вземем за пример водни оръдия и специфични коли за транспорт на арестувани, се споделя в репортаж на съветската организация.
Кореспонденти на Франс прес оповестяват за засилено наличие на техника и войски на министерството на вътрешните работи и на служители на реда към постройката на държавното управление, където се намира и ЦИК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР