Опозиционният политик и бивш депутат от Държавната дума Дмитрий Гудков

...
Опозиционният политик и бивш депутат от Държавната дума Дмитрий Гудков
Коментари Харесай

Опозиционен политик напусна Русия, надява се да стигне до България

Опозиционният политик и някогашен народен представител от Държавната дума Дмитрий Гудков заяви, че отпътува от Русия за Украйна, съобщи съветската работа на Би Би Си.

Гудков е обвинен по дело за неизвършени заплащания по контракт за аренда. Самият той назовава преследването си от страна на съветските управляващи политическo.

„ Близки източници от обкръжението на администрацията на президента ми оповестиха, че, в случай че не напусна страната, подправеното наказателно дело е бъде продължено до ареста ми “, заяви политикът.

В изявление за РИА Новости той удостовери, че фактически е напуснал Русия и от Киев възнамерява да замине за Варна, където са родителите му.

Гудков и вуйна му Ирина Ермилова бяха арестувани на 1 юни, вменява им се причиняване на имуществена щета – неплащане на дълг по контракт за аренда на нежилищно помещение. Московските управляващи прецизираха, че делото визира компания на родителите на Гудков, само че той отхвърля да има общо с нея.

Според юриста на политика нанесените вреди по делото за неплащане на наема, за които подозират Гудков, надвишава 1 млн. рубли (11 287 евро). Според съветското законодателство тази сума е приета за „ изключително огромен размер “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР