Опозиционният Национален алианс изпълни своята мисия, изборите приключиха и всички

...
Опозиционният Национален алианс изпълни своята мисия, изборите приключиха и всички
Коментари Харесай

Националният алианс в Турция се разпадна

Опозиционният Национален алианс извърши своята задача, изборите завършиха и всички страни ще поемат по своя път, съобщи почитан член на Партията на положителното, съобщи БГНЕС.

" Всички съюзи са предизборни и когато изборите приключат, всички съюзи изчезват ", съобщи на 1 юни в телевизионно изявление генералният секретар на Партията на положителното Угур Пойраз.

" Така че парламентарните избори на 14 май завършиха, президентската конкуренция завърши и алиансът изчерпа своята задача ".

Националният алианс, който обединяваше Народнорепубликанската партия (НРП), Партията на положителното (ПД), Партията на щастието (ПЩ), Партията на демокрацията и напредъка (ПДП), Партията на бъдещето (ПБ) и Демократическата партия (ДП), поддържа водача на НРП Кемал Кълъчдароглу в президентските избори против президента Реджеп Ердоган.

Партията на щастието, Партията на демокрацията и напредъка, Партията на бъдещето и Демократическата партия имаха свои претенденти на парламентарните избори в листите на НРП, до момента в който Партията на положителното участваше настрана със свои претенденти.

Депутатът от истанбулския филиал на Партията на положителното Джихан Пачаджъ съобщи, че сега няма потребност опозиционният съюз да продължава съществуването си.

" Това, което наричате алианс, в действителност е съдействие ", сподели той пред кореспонденти в Народното събрание:

" В бъдеще опозиционните партии естествено ще влязат в съдействие между тях. Можете да го наречете " съюз " или " съдействие ", само че сега в дневния ред няма нищо, по което да си сътрудничим. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР