Опозиционните сили в 47 Народно събрание възлагат на Министерството на

...
Опозиционните сили в 47 Народно събрание възлагат на Министерството на
Коментари Харесай

ИТН, ГЕРБ, ДПС и Възраждане задължиха Бюджет 2022 с още 760 млн. лв. приходи от ДДС

Опозиционните сили в 47 Народно заседание разпореждат на Министерството на финансите да преизпълни със 760 млн. лева прогнозата си за Данък добавена стойност през актуализацията на бюджета.

Мотивът на ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане " е, че тези средства ще дойдат поради по-високата инфлация, повишения импорт и по-голям номинален Брутният вътрешен продукт до края на годината.

Министърът на финансите Асен Василев предизвести, че се залага евентуална дупка в бюджета през втората половина на годината, която евентуално може да принуди бъдещото управление на МФ да постанова предели върху разноските за публични услуги или заплащания към бизнеса.

Четирите парламентарни групи обаче се базират на данните от 2021 година, когато събираемостта беше по-висока от плануваната. Йордан Цонев от Движение за права и свободи твърди още, че доста от заложените разноски няма да се осъществят и " не съществува риск за финансовото положение на страната " - макар противоположните изказвания на опозицията в пленарната зала по време на гласуването на вота на съмнение.

Гласуването на измененията в държавния бюджет за 2022 година в Комисията по финанси стартира в 10 ч. тази заран и към момента не е завършило. Във вторник и сряда следва актуализацията към този момент да се одобри и в пленарна зала.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР