Опозиционната турска Добра партия ще подкрепи политиката на правителството за

...
Опозиционната турска Добра партия ще подкрепи политиката на правителството за
Коментари Харесай

Турската опозиция дава мощна подкрепа на Ердоган, причината

Опозиционната турска " Добра партия " ще поддържа политиката на държавното управление за НАТО, в случай че тя има за цел елиминирането на незаконната формация ПКК (Кюрдската работническа партия) в Европа, съобщи през днешния ден лидерката на групировката Мерал Акшенер, представена от в. " Хюриет дейли нюз ".

Ако имате за цел да елиминирате ПКК от Европа, пътят е явен. Ще застанем зад вас. Ако обаче задачата ви е усилване на напрежението, наш дълг е да Ви спрем, сподели Акшенер, която приказва пред членовете на партията си в Народното събрание.

Същевременно тези, които чакат демонстрация на благосклонност от страна на Турция за участието на Швеция и Финландия в НАТО, би трябвало първо да се запитат дали знаят какви са техните планове (на Стокхолм и Хелзинки), уточни лидерката на " Добра партия ".

Смятаме, че това решение би трябвало да бъде взето, като се имат поради нашите национални ползи, сподели Акшенер.

Първо би трябвало да бъде комплициран завършек на наличието на ПКК в Европа. Ако Швеция и Финландия желаят да станат членове на НАТО, с цел да се защитят, те би трябвало да работят против групировката ПКК, която ги употребява, те би трябвало да сложат завършек на наличието на терористичната организация в страните им, добави тя.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предходната седмица съобщи, че Анкара няма да поддържа присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, до момента в който не трансформират позицията си към терористичните организации, в частност към ПКК.

Няколко дни по-късно източник от НАТО заяви за организация ДПА, че Турция е блокирала началото на договарянията за присъединение към НАТО за Финландия и Швеция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР