Опозиционната партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска правителството да отговори

...
Опозиционната партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска правителството да отговори
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ пита: Автобусът заради пренос на киселини за направата на хероин ли пламна?

Опозиционната партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ изиска държавното управление да отговори дали причина за тежката злополука с 45 починали на българската автомагистрала " Струма " не е транспортът на високозапалими киселини, които се употребяват за производството на хероин.

В публична позиция до македонските медии, от опозиционната партия упорстват за незабавни отговори от властта и институциите в Скопие.

" Дали бизнесът с хероин , прикриван от властта, не е причина за злополука та с 45-те починали в България. Никой в страната не дава отговор на подозренията, че в изгорелия рейс в България са транспортирани високозапалими течности - киселини, които се употребяват за производството на хероин. Дали тези киселини са повода освен за бързото възпламеняване на рейса, само че и на мантинелите край пътя ", попитаха от ВМРО-ДПМНЕ, представени от makfax.com.mk.

" Защо рейсът прекоси границата 140 пъти без позволение? Кой разреши на всички контроли да преминат 140 пъти? Кой в държавното управление пази компания " Беса транс ", гласи още позицията на партията.

Междувременно водачът на партията Християн Мицкоски съобщи, представен от организация МИА: " Нуждаем се от предварителни избори, тъй като това държавно управление страда от липса на доверие. Хората си споделиха думата на локалните избори и провалите ще продължат, до момента в който това държавно управление, водено от СДСМ и ДСИ, е на власт ".

Припомняме, че нещастието стана на 31-ия километър на автомагистрала " Струма " малко след 2 ч. на 23 ноември, покрай разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири рейса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се възпламенява. 45 са починалите, измежду тях 12 са деца. Седем са потърпевшите, които бяха превозени в " Пирогов ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР