Опозиционерът и яростен критик на руския президент Владимир Путин -

...
Опозиционерът и яростен критик на руския президент Владимир Путин -
Коментари Харесай

Навални e в самолета към Москва. Призова привържениците си да го чакат на летището

Опозиционерът и гневен критик на съветския президент Владимир Путин - Алексей Навални се прибира през днешния ден в Москва и подкани последователите си да го посрещнат на летище " Внуково ". Около 17 часа българско време той разгласява видео в инстаграм, с което сподели, че към този момент се е качил на самолета. Властите в Русия обаче обявиха, че сходно събиране не е позволено и всяка форма на всеобща проява ще бъде предотвратена от органите на реда, съобщи Българска национална телевизия.

Руската при идването му с мотив, че е разгласен за търсене. Причината е, че опозиционерът има условна присъда, а " действителното му местонахождение не е известно на отдела от 24 септември ". Навални бил публично предизвестен за " опцията за анулация на условната присъда и замяната ѝ с ефикасна ", само че все пак от август до декември " наказаният не се е появил за регистрация ".

Навални към този момент е в самолета
Полетът с Навални от Германия, където 44-годишният прекара месеци, възстановявайки се от отравянето през август, излетя от летището в Бранденбург в Берлин малко след 15:15 ч. (14:15 централно гринуичко време). Самолетът е на съветската самолетна компания " Победа ", благосъстоятелност на следения от страната " Аерофлот ". Носейки синя маска за лице, зелено яке и шал, Навални се качи със брачната половинка си Юлия и зае мястото си на ред 13. Пред кореспонденти в самолета той сподели, че не се опасява от арест при идването си в Москва. " Да ме арестуват? Това е невероятно, аз съм почтен човек ", сподели Навални. " Чувствам се жител на Русия, който има цялостното право да се върне вкъщи. " " Това е най-хубавият миг за последните пет месеца ", сподели той пред кореспонденти, купили места в същия аероплан, отвеждащ го назад в Москва. " Чувствам се отлично. Най-накрая се връщам в родния си град ". Завръщането му основава алтернатива за Кремъл: затваря го и рискува митинги и наказателни западни дейности, трансформирайки го в политически страдалец. Или не прави нищо и рискува да наподобява слаб в очите на кремълските хардлайнери, съгласно " А Нюз ". Навални споделя, че Кремъл се опасява от него. Кремъл, който го назовава единствено " берлинският пациент ", се подиграва на това. Негови поддръжници към този момент се събират, с цел да го посрещнат пред летище Внуково в Москва, където самолетът му би трябвало да кацне към 19:30 ч. локално време. Във Внуково има засилено полицейско наличие, заяви Агенция Франс Прес, откакто управляващите предизвестиха, че всеобщи събития няма да бъдат позволени заради рестриктивните мерки поради Covid. Вътре бяха сложени барикади, с цел да се блокира гледката към зоната за идващи. Медии няма да бъдат позволени вътре в летището. " Колко са страхливи, жалки и смешни ", написа Навални в Инстаграм, преди да напусне Берлин.
Към 17 часа той написа в Инстаграм, че към този момент лети към дома.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР