Опонентите на Меркел надушват кръвПочти три години, след като германският

...
Опонентите на Меркел надушват кръвПочти три години, след като германският
Коментари Харесай

Опонентите на Меркел надушват кръв
Почти три години, след кат

Опонентите на Меркел надушват кръв
Почти три години, откакто немският канцлер Ангела Меркел реши да даде леговище на над 1 милион мигранти, нейното смело решение се завръща като бумеранг, а съперниците й в страната, и в чужбина надушват кръв.

Американският президент Доналд Тръмп, който е един сложен сътрудник, намерено нападна Меркел по въпросите свързани с миграцията и написа в Туитър, че „ немският народ се обръща срещу водачите си ”.

На срещата на държавните и държавните глави на страните от Европейски Съюз на 28 и 29 май в Брюксел на Меркел ще й се наложи да се бори за разрешаването на този основен проблем, в случай че желае да остане на власт.

Крайнодясната партия “Алтернатива за Германия “ (АГ) дълго време скандира „ Меркел би трябвало да си върви ” без необикновен резултат, само че в този момент точно съдружниците на канцлерката от Християнсоциалния съюз (ХСС) се заиграват с тази концепция.

Лидерът на ХСС и министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, насочи намерено предизвикателство към Меркел, като откри връзка с твърдите съперници на имиграцията от Австрия, Унгария и Италия.

Зеехофер заплаши да се опълчи на Меркел и да подреди на полицията от идната седмица да връща търсещите протекция мигранти, които са се записали в друга страна от Европейски Съюз, в случай че канцлерката не реализира единодушие с останалите водачи на страните в Европейски Съюз по какъв начин да се оправят с казуса.

Такова ясно неуважение не й дава огромен избор, тя би трябвало да в профил Зеехофер от властта, което евентуално ще докара до разединение на обединението сред Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и ХСС. Това ще коства на канцлера така и така нестабилното и нежно болшинство, което тя съумя да сътвори след ненадейно слабото показване на партията й на изборите през септември.

Меркел преди много време измести своята ХДС в политическия център, само че в този момент изпитва „ удари от дясно ”, съобщи водачът на Лявата партия Бернд Риксингер, който следи зрелището в профил.

Другият фен е водачът на Свободната демократическа партия Кристиан Линднер, който показва, че Меркел „ трагично е изгубила на престижа си ”, а ХСС заплашва да „ държи като пленник целия континент ”.

В светлината на възходящия боязън от срив в държавното управление ХСС и ХДС започнаха да приказват за „ общото бъдеще ”, само че главният проблем сред двете партии остава забранен.

На фона на хаоса в политиката, немският авторитетен всекидневник „ Билд ” се обърна към Меркел с думите, че нейната политическа гибел е близко изключително поради всекидневните разкази за престъпните действия на мигранти в страната или за бюрократични измами свързани с убежищата.

Меркел отвори нов фронт за битка със социалдемократите, които са другите и съдружници в обединението поради поддръжката си към френския президент и неговите промени за Европейски Съюз.

Седмичната анкета на “Шпигел ” обаче означи един абсурд – множеството немски гласоподаватели желаят „ Mutti ” (мама) да ги ръководи, макар че не са съгласни с политиката й по отношение на миграцията.

Меркел в този момент се пробва да реализира „ двустранни, тристранни и многостранни ” покупко-продажби с другите страни-членки на Европейски Съюз, в това число и с италианското дясно популистко държавно управление, само че тя би трябвало да работи бързо, с цел да реализира за дни това, което би й лишило години при други условия.
. . / БГНЕС
В последните седмици Италия нажежи ситуацията, като отпрати два кораба със избавени мигранти на борда си.

В този разграничен Евросъюз наподобява, че най-близкият съдружник на Меркел в този момент е буйният бранител на европейските полезности Еманюел Макрон, който краде мястото под прожекторите на тогавашната „ Кралица на Европа ” и по този начин се постанова като новия глас на Европейски Съюз.

Изглежда най-лошата рецесия, пред която Меркел ще се изправи е подбудена от нейното решение в средата на 2015 година да отвори немските граници за най-вече мюсюлманките бежанци, които бягаха от войната и мизерията в страни като Сирия, Ирак и Афганистан.

Пристигналите повече от един милион мигранти възпламениха искрата, която издигна антимюсюлманската партия “Алтернатива за Германия ”, за сметка на всички открити партии като ХДС.

Кризата или ще бъде преодоляна или ще стигне до своят противен край през идващите дни, които немската преса назовава „ завършек на играта ”.

Не се знае дали Зеехофер ще се отдръпне от пропастта, само че на този стадий всички сюжети за развиване наподобяват вероятни. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР