„Опитваме се да въведем ред и планиране в строително-инвестиционния процес

...
„Опитваме се да въведем ред и планиране в строително-инвестиционния процес
Коментари Харесай

Министър Комитова: Опитваме се да въведем ред в строително-инвестиционния процес

„ Опитваме се да въведем ред и обмисляне в строително-инвестиционния развой у нас и сме подготвени да спомагаме на всички кметове и общини, без значение от кои партии са. Зад всеки кмет аз виждам жители на България. "

Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова на среща с кмета на Видин Цветан Ценков.

Двамата разискаха хода на осъществяването на плана за реституция и акомодация на Синагога - Видин в туристически обект „ Културен център „ Жул Паскин ".

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014 - 2020. По него синагогата в града се реставрира за да се трансформира в туристическа атракция, сплотяваща функционалностите на музей, изложбено пространство, многофункционална зала за събития и парк.

„ Ще окажем нужната методическа поддръжка на локалната власт за довеждане докрай на плана съгласно европейските правила и условия ", акцентира на срещата заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващ орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Нина Стоименова. Тя беше безапелационна, че Управляващият орган на Програмата спомага на всички общини в страната за осъществяването на плановете по Оперативна програма “Регионално развитие” и следи прецизно за съблюдаване на разпоредбите.

В хода на диалога заместник-регионалният министър обясни и процедурите по реализацията на плана и стадиите на неговото финансиране.

На срещата бе обиден и въпросът със строителството на пътя Видин - Ботевград и инфраструктурните връзки в района. Министърът увери кмета, че осъществяването на сектора не е спирало там, където има нужните документи, и екипът на Министерство на регионалното развитие поставя всички старания за ускорение на процедурите по неговото създаване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР