Опитваме се да намерим среден вариант, комбинация между безвъзмездно финансиране

Опитваме се да намерим среден вариант, комбинация между безвъзмездно финансиране ...

Вицепремиерът Пеканов: Търсим вариант санирането да струва малко на гражданите

Опитваме се да намерим среден вариант, комбинация между безвъзмездно финансиране и участие на домакинствата при саниране на сградите, без това да струва прекалено много на гражданите. Това каза вицепремиерът по управление на европейските средства в интервю за “”.
В първия вариант на плана за възстановяване за енергийна ефективност на сградите бяха предвидени над 3 млрд., във втория ги намалиха на малко над 2 млрд. лева. Още не е решен моделът на финансиране. Има привърженици както на безплатното саниране, така беше по националната програма, така и на участие на домакинствата със собствени средства в санирането на блоковете.

Атанас Пеканов: Важно е да се помогне на засегнатите бизнеси, а на другите не Атанас Пеканов: Важно е да се помогне на засегнатите бизнеси, а на другите не
Най-голямата чест е да служиш на родината. Приех поканата да стана вицепремиер, защото съм работил на академично ниво и се занимавам то...
От думите на Пеканов става ясно, че те все пак ще плащат, но моделът ще е такъв, че да не натовари прекалено много финансово гражданите. Промяна в размера на парите, предвидени за този проект, няма да има.

Източник: actualno.com