Опитвам се да направя възможно през последната година на война

...
Опитвам се да направя възможно през последната година на война
Коментари Харесай

Порошенко: Отношението на руските войници към украинците показва колко маниакално луд е Путин

Опитвам се да направя допустимо през последната година на война да бъда най-малко един път седмично или на изток, или в южната част на нашата страна, където имаме най-тежките боеве. Почти сигурен съм, че това е най-горещата точка в света. Това е признакът на украинската резистентност, тъй като Путин даде обещание да превземе Украйна за три дни, а Бахмут за една седмица. Сега имаме цели 9 месеца на украинска опозиция в Бахмут, който Путин се пробва да трансформира в пъкъл. Половината град сега е под съветска окупация. Ситуацията е извънредно сложна, както и в Авдеевка, която е съвсем обкръжена. Бях там, дружно с артилерийската бригада. Това са най-горещите точки. Трябва да разберете, че единственият метод да разгадаем тази обстановка, е в случай че има атака. Имаме потребност от оръжия. Искам да употребявам опцията да благодаря на България, тъй като в този момент вие сте един от главните снабдители на снаряди за руския модел оръдия. А главната част от нашата артилерия е точно такава. Това е позиция на същински другар. Искам да благодаря на българския народ, на българските парламентаристи – както от опозицията, по този начин и от ръководещите. Надявам се всички вие да разбирате, че това не е просто поддръжка за Украйна. Това е инвестиция във вашата лична сигурност. Непременно би трябвало да спрем Путин. И по-добре да го спрем тук, в Украйна, с цел да осигурим депутинизация на Европа, в сравнение с да му позволим да продължи с съветската експанзия на континента, това съобщи по отноешение на обстановката в Бахмут и войната в Украйна някогашният президент на страната Петро Порошенко.

Сега, в края на март, можем да обявим, че съветската зимна атака е унищожена. Не им позволихме да създадат нищо. Дори и тук-там като Бахмут. Да не приказваме, че Путин разгласи, че ще завладява Славянск, Краматорск, Константиновка, Дружковка и още доста други градове. Ние не позволихме това. Сега е наш ред, който зависи от две неща – оръжия и време. Стискам палци, ние се опитваме да създадем всичко по силите си, с цел да стартираме нашата атака през април, сподели президентът във връзка с възможна контраатака от страна на украинските въоръжени сили.

На украинския народ му е извънредно тежко. И това не е, тъй като сме изтощени. Загубихме другари, близки и доста от нас не знаят по какъв начин да продължим да живеем след всичко това. Това е въпрос на оцеляване. Тези, които споделиха, че би трябвало да реализираме компромис с Путин, би трябвало да знаят, че той желае да убие мен и всички украинци. А ние желаеме да живеем, добави Порошенко.

Бившият украински президент дефинира ситуацията в цивилните региони на Бахмут като " извънредно тежко ":

Мога да ви кажа, че тъкмо преди година с моя екип организирахме евакуацията от Буча на над 23 000 цивилни. И по този начин сигурно спасихме живота им. Говорим за филантропична злополука, геноцид. Това не е единствено Путин, това са съветските бойци, които убиват цивилни, единствено тъй като са украинци. Това е удостоверение какъв брой тъкмо маниакално вманиачен е Путин. Говорих с доста цивилни в Бахмут. Опитахме се да ги евакуираме, само че мнозина отхвърлят, изключително по-възрастните. В момента над 60% от цивилните обекти са унищожени. Все повече хора се пробват да изоставен града.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР