Опитните градинари разчитат на изпитани във времето трикове за по-висок

...
Опитните градинари разчитат на изпитани във времето трикове за по-висок
Коментари Харесай

Топ триковете на опитните градинари за по-висок добив на краставици

Опитните градинари разчитат на изпитани във времето трикове за по-висок рандеман на краставици. Изпробвайте ги и ще се убедите в тяхната успеваемост.

Трик №1: Не торете краставиците
 Ако желаете да премахнете горчивия усет на КРАСТАВИЦИТЕ, направете ето ТОВА! Ако желаете да премахнете горчивия усет на КРАСТАВИЦИТЕ, направете ето ТОВА!
За страдание от време на време ставаме очевидци на извънредно горчиви краставици и похапването им напълно не е прелестно. Може би градинарите знаят, ч...

Според опитните градинари торенето на краставиците води до утежняване на усета им. Това е повода за тяхната мъка.

Ако употребявате органичните торове, добре е да покриете натореното място с фолио за няколко дни, с цел да избегнете този противен резултат. 

Краставиците няма да имат потребност от наторяване, в случай че засадите до тях кейл и фасул.

Трик №2: Заложете на напоителна система вид „ направи си самичък “

За задачата поставете до корена елементарна пластмасова бутилка с направени дупки по нея и я напълнете с вода. В резултат на това водата, загрята от слънцето, последователно ще се просмуква към кореновата система. Една бутилка стига за няколко дни. Методът е комфортен и за градинарите, които нямат опция всеки ден да са в градината.
 Лъжичка сода за самун и краставиците ще бъдат сочни и сладки Лъжичка сода за самун и краставиците ще бъдат сочни и сладки
Всеки, който отглежда краставици в своята градина, мечтае за богата годишна продукция със сочни, огромни и вкусни зеленчуци. Нима има нещо по-хуба...

Трик №3: Правилно поливане на краставиците

Поливайте краставиците с хладка вода непосредствено в корените, като избягвате контакт с листата, в противоположен случай те ще пожълтеят. Забранено е потреблението на студена вода: по този начин корените ще изгният. Поливането би трябвало да се прави всекидневно при доста високи температури или няколко пъти седмично при умерени температури.

А от тези два трика може да се възползвате идната година, преди засаждането на краставиците.

Трик №4 за по-едри и сочни краставици

В случая е най-добре краставиците да се засадят на мястото, където преди този момент е имало зеле. За възстановяване състава на почвата прибавете торф и компост в равни пропорции. Можете също да добавите плява, трева и черупки от яйца за в допълнение поддържане.
 Как би трябвало да се грижим за краставиците през юни Как би трябвало да се грижим за краставиците през юни
Погледът ви несъмнено се озарява при типа на богатата годишна продукция от краставици, която отглеждате в двора си. Дори да имате по-малко насажден...

Трик №5: Накисване на семената преди засаждане

Преди засаждане накиснете семената за половин ден в хладка пречистена вода. Преди сеитба може леко да покълнете семената за два дни в дървени стърготини. Засаждането би трябвало да се прави със сдвоени семена на разстояние до 10 сантиметра. Дълбочината на засаждането им би трябвало да бъде не повече от два сантиметра.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР