Опитите на Запада да запази своята хегемония на международната сцена

...
Опитите на Запада да запази своята хегемония на международната сцена
Коментари Харесай

Путин: Опитите на Запада да запази своята хегемония увеличават конфликтния потенциал по света

Опитите на Запада да резервира своята надмощие на интернационалната сцена усилват конфликтния капацитет по света. Това разгласи през днешния ден съветският президент Владимир Путин във видеообръщение към участниците в среща на министрите на защитата на страните от Шанхайската организация за съдействие (ШОС) и Организацията на самостоятелните страни (ОНД), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Конфликтният капацитет по света се усилва и това е директна последица от опитите на някои западни елити с всички вероятни средства да запазят политическата, икономическата, финансовата, военната и идеологическата си надмощие ", сподели Путин, представен от ТАСС.

Руският президент упрекна западните елити, че " умишлено вървят към разпространяване на безпорядък и изостряне на интернационалната конюнктура ". Според Путин Съединените щати и техните спътници залагат на силата.

" Те в действителност унищожиха създаваната с десетилетия архитектура на стратегическата непоклатимост, нападателно уголемяват географския обсег на експанзията на НАТО ", сподели той.

По думите му, с цел да сдържат и блокират всевъзможни различни модели на развиване, Съединени американски щати прибягват до противозаконни стопански и търговски наказания, употребяват " цветни революции ", с цел да смъкват неуместни държавни управления и разпалват военни спорове, като с откровените си провокации покачват градуса на напрежението и борбата в разнообразни райони по света.

Западните страни са трансформирали Украйна в колония и употребяват украинския народ като пушечно месо, като таран против Русия, сподели още Путин.

" В продължение на години Западът нахално изпомпваше и експлоатираше ресурсите (на Украйна), поощряваше геноцида и терора в Донбас, на процедура трансформира тази страна в колония и в този момент цинично употребява украинския народ като пушечно месо, като таран против Русия, и продължавайки да доставя Украйна с оръжие и муниции, изпращайки наемници, я тласка по пътя към самоубийството ", сподели съветският президент.

Путин означи, че сегашните събития в Украйна са тежки последствия от устрема на Съединени американски щати да запазят хегемонията си непременно.

" Убеден съм, че характерът и мащабите на актуалните закани предявяват нараснали условия към нашето взаимоотношение по линия на министерствата на защитата ", добави съветският водач по време на видеообръщението си към срещата на ШОС и Оперативно-наблюдателно дело.

Путин също по този начин изрази убеденост, че тясното партньорство в региона на защитата ще увеличи престижа и въздействието на страните членки на двете организации и ще спомага за подсилване на сигурността и стабилността в Евразия и в света като цяло, като послужи за по-нататъшното развиване на традициите на другарство и доверие сред страните.

Руският президент изрази мнение, че зараждането на многополюсен международен ред е справедлив исторически развой.

" Пред очите ни се оформят очертанията на един същински многополюсен международен ред. Просто е невероятно да се противопоставим на тези справедливи исторически процеси ", съобщи Путин и означи, че в Азия, Африка и Латинска Америка се образуват нови центрове на развиване, които все по-активно отстояват националните си ползи, пазят своя суверенитет и правото на личен път за развиване.

Путин сподели, че счита за доста значима и своевременна срещата на министрите на защитата на ШОС и Оперативно-наблюдателно дело, и изрази вяра, че сходна взаимна работа ще разреши " сполучливо да се вземат решение най-широк кръг от въпроси, на първо място такива, свързани със отбраната от външни закани, с гарантирането на световната и районна сигурност ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР