Опитите на Гугъл да се предпази от потенциално негативното влияние

...
Опитите на Гугъл да се предпази от потенциално негативното влияние
Коментари Харесай

Гугъл има план как заобиколи еврорегулацията за личните данни

Опитите на " Google " да се защищити от евентуално отрицателното въздействие на новите европейски правила за отбрана на персоналните данни провокираха възмущение от страна на издателите. Те настояват, че най-голямата в света интернет компания се пробва да резервира мощно печелившия си бизнес модел посредством способи, които не дават отговор на духа на новия закон.

Глобалната интернет търсачка изложи проект за деяние по отношение на новия европейски правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR), който влиза в действие през май. Тактиката на " Google " цели да отбрани сегашните практики на компанията за ръководство на данните, когато става въпрос за информацията, която тя събира от рекламодатели и издатели – така наречен данни от трети страни.

По този метод компанията ще резервира 20 милиарда $ предстоящи приходи от своите таргетирани реклами.

Настоящият ход на търсачката ще застане под светлината на прожекторите всеки миг, тъй като се чака тя да оповести облагата си от тримесечието. Инвеститорите до момента се опитваха да изчислят въздействието на новия правилник върху " Google ", който употребява данни от трети страни за повече от 1 милиард интернет консуматори.

" Google " и " Facebook " подхващат тактика, посредством която се пробват да защитят статуквото и да вършат каквото са правили до момента “, съобщи Джейсън Кинт, основен изпълнителен шеф на " Диджитъл Кънтент Некст ", асоциация на онлайн издателите в Съединени американски щати. По думите му задачата на новия правилник за персоналните данни е да даде сигурност, че всеки съблюдава едни и същи правила.

" Регулациите, защитаващи персоналните данни, постоянно са били един от главните опасности пред " Google " и " Facebook “, добави Кинт. " Ако " Google " не може да употребява данните, когато влезете в пощата си в Gmail, това е огромен риск “, смята той.

Анализаторите чакат новата регулация да нанесе удар върху сегашните подходи към таргетираната реклама, макар че търсачката не е изяснила евентуалното й влияние пред капиталовата общественост.

" Като цяло, резултатът е по-малко данни и по-малки благоприятни условия за таргетиране “, сподели Йозеф Скуоли, интернет анализатор в " Сън Тръст Робинсън Хъмфри ". По думите му Уолстрийт ще накара " Google " да приказва по този въпрос.

Интернет търсачката твърди, че във връзка с данните на трети страни ще получи статут по новия правилник, който ще й даде забележителна независимост на деяние във връзка с потреблението на информацията.

Срещу това стачкуват онлайн издатели, които настояват, че сходна обстановка няма да дава отговор на желанията на GDPR, който е изработен, с цел да даде на интернет потребителите по-голям надзор върху персоналната им информация.

Този спор е индикативен за съперничеството сред " Google " и интернет издателите за това кой да печели най-вече стойност от потреблението на потребителските данни. Спорът визира тази част от бизнеса на " Google ", която е отвън търсенето. Анализаторите я правят оценка на към 20 милиарда $ от общо 110 милиарда $ доходи на компанията предходната година.

" Google " съобщи, че към този момент изисква от издателите в интернет и рекламодателите да желаят единодушие от своите крайни консуматори за потреблението на рекламните услуги на техните уеб сайтове.

Търсачката съобщи още, че ще сътвори нови рекламни услуги, които да не са основани на персонализирано таргетиране.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР