Опити за хакерски атаки към базата данни на Националната агенция

...
Опити за хакерски атаки към базата данни на Националната агенция
Коментари Харесай

Директорът на НАП: Опити за хакерски атаки към базата данни продължават и до днес

Опити за хакерски офанзиви към базата данни на Националната организация за приходите не престават и до през днешния ден. " Непрекъснато се записват такива опити, само че ние сполучливо съумяваме да ги предотвратим, с помощта на новите приложения и системи, които през това време внедрихме ", сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова по време на чуването й на съвещанието на краткотрайната анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия към случая с източване на информация от електронната база данни на организацията.

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите посочи, че все още няма сполучливи опити за злонамерени дейности към базата данни на организация. Димитрова уточни, че от случая през лятото, когато бяха източени персоналните данни на няколко милиони български жители, е имало две по-големи хакерски офанзиви. Димитрова добави, че единствено за един ден е имало над хиляда опита за пробив в системата. От Национална агенция за приходите са предотвратили тези опити и навреме са дали IP адресите на ГДБОП, които проверяват тези случаи. " Два-три дни такива с интензивни опити имаше ", добави Галя Димитрова.

Главният секретар на Министерството на финансите Таня Георгиева увери, че приоритет на финансовото ведомство е поддържането и усъвършенстването на IT системите освен на Национална агенция за приходите, само че и на Агенция " Митници ". " Каквото е належащо, от наша позиция, ще го подсигурим ", съобщи Георгиева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР