Опитът на автократа Борисов и присъдружният на Пеевски Гешев, да

...
Опитът на автократа Борисов и присъдружният на Пеевски Гешев, да
Коментари Харесай

Отровното трио: Протестиращите не са политически наивници, Борисов изигра комичен ход

" Опитът на автократа Борисов и присъдружният на Пеевски Гешев, да си завоюват още политическо време, злоупотребявайки с ясните публични промени, поискани от протестиращите, са следващата неистина, с която никой няма желание да се съобрази ". Това декларират проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян - в публикувано до медиите изказване. Припомняме, те още през вчерашния ден. Припомняме в послание към нацията министър председателят стартира за конституционна промяна, привикване на Велико национално заседание и промени правосъдната система.

Изявлението на Отровното трио, както прецизират създателите му, е " предопределено за всички, които в продължение на 38 дни не схванаха или се вършат, че не схващат настояванията на протестиращите жители ".
Ето какво им споделят Минеков, Хаджигенов и Бабикян:  
" Първо: Оставка на значи не просто отдръпване на физическото лице Бойко Методиев Борисов от власт, а отдръпване на ГЕРБ от ръководството и унищожаване на методите, с които ръководят. Това е предпочитание, годно за всяко едно държавно управление, което си разрешава по същия незаконен метод да третира и наскърбява българските жители. В кратковременен проект това значи предварителни избори. Никой няма да води спор с власт, изгубила дефинитивно доверието на жителите!
 Протестите: Ден 37 - Борисов печели време и го е боязън, считат стачкуващите Протестите: Ден 37 - Борисов печели време и го е боязън, считат стачкуващите
За 37-ми ден на антиправителствения митинг се събра още веднъж голямо голям брой хора, недоволни от политиката на държавното управление и министър председател...
Второ: За да има доверие в изборния развой се постанова длъжностен кабинет, като преди този момент се подсигурява. Част от гаранциите за почтен избор е унищожаване управленията на „ Информационно обслужване “, ГРАО и редица други ведомства, директно ангажирани с покупката и подправянето на изборите. Очевидно е, че кабинет, обслужваш мафията, не може да подсигурява честност в изборния развой.
Трето: Оставката на в този момент и идните промени в Конституцията, готови от едно ново Народно заседание, значат ясно, че въпросът не е просто в премахването на един основен прокурор, а е обвързван с проблеми като единоначалието в прокуратурата, невъзможността всеки прокурор да взема самичък решения и да носи отговорност за тях, както и цялостната безконтролност на основния прокурор. Т.е. всеки претендент за доверието на жителите би трябвало да заявява, че не е подготвен за конюнктурни или исторически взаимни отстъпки, а дава обещание авансово да поддържа предложенията за изваждане на прокуратурата от правосъдната система.
Ние не имаме вяра в комичните изказвания на за 6-месечно приучване на основния прокурор в Народното събрание, тъй като самият той не почита Народното събрание и свръх овластените основни прокурори ще вършат същото.
Намалението на мандата на държавния обвинител също не реформира системата.
 Отровното трио видя приказките на Борисов за нова конституция като неистина Отровното трио видя приказките на Борисов за нова конституция като неистина
" Изявлението (за нова Конституция) на към момента неподалия оставка Бойко Борисов е следващ опит за печелене на време и демонстрация на боязън. Пр...
Грижата на Борисов за положителното действие на правосъдната системата е видно даже по елементарния факт, че мандатът на основния контрольор и всички правосъдни инспектори към е изминал преди няколко месеца. Грижата на „ реформатора “ Борисов по тази процедура от дълго време трябваше да е почнала и завършила.
Толкова за „ върховенството на закона “ в днешния му тип.
Председателят на Върховния касационен съд още през 2017-та в среща с президента съобщи, че е значимо изваждането на прокуратурата от правосъдната власт и слагането като равно отдалечена институция. Той заявява, че е значимо свикването на Велико национално заседание. "
В умозаключение, отровното трио насочва предизвестието, че протестиращите жители не са политически наивници и всеки, който се пробва да ги раздели или подведе ще носи отговорност пред историята на България и пред поколенията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР