Опит за пренасяне на недекларирана валута с левовата равностойност 1

...
Опит за пренасяне на недекларирана валута с левовата равностойност 1
Коментари Харесай

Митнически служители откриха недекларирана валута за над 1 270 000 лева

Опит за преместване на недекларирана валута с левовата равноценност 1 275 739 лв. предотвратиха при взаимна инспекция митнически чиновници и гранични служители на реда на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

Това оповестиха от Агенция „ Митници “.
На 23.05.2022 година на пункта идва рейс с турска регистрация, пътуващ от Румъния за Турция през България. В транспортното средство, с водач –турски жител, пътували втори водач и стюард, както и 25 пасажери. При осъществяване на контролните дейности митническите чиновници виждат, че до момента в който пасажерите подготвят своя багаж стюардът се пробва неусетно да извади чанти от рейса, с цел да избегне инспекция. След отварянето на два сака и една чанта, които били укрити под една от седалките на рейса, е открито, че са цялостни с недекларирани 364 250 английски паунда, 210 630 евро и 540 шотландски паунда. Намерената валута е с общо българска равноценност 1 275 739 лв..
Образувано е бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение-Свиленград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР