Описването на един определен автомобил с конкретна дата на регистрация

...
Описването на един определен автомобил с конкретна дата на регистрация
Коментари Харесай

Скандал: Свръхбедна община у нас си купи Мерцедес AMG с 286 „коня”

Описването на един избран автомобил с съответна дата на регистрация и съответни подробни характерни характерности навежда на мисълта за това, че е изработен прелиминарен избор на снабдител и то на съответен първокласен автомобил “ декларират от правния отдел на Антикорупционния фонд, представени от Lupa.bg.
На 14.12.2020 година Община Хаджидимово разгласява документи за социална поръчка за доставка на използван лек автомобил. Техническата спецификация на поръчката има извънредно съответни условия: търсеният автомобил би трябвало да има 9-степенна автоматизирана скоростна кутия за задвижване 4х4, в композиция с условията за размер на мотора от 2925 см3, 286 к.с., ширина на автомобила от 1905 мм, дължина от 5271 мм. Освен това колата би трябвало да бъде със „ седалки с противоположен тегел, горен панел на таблото в синтетична кожа “, както и с „ декоративни детайли от евкалипт в мрачно кафяво, емайл “. Най-изненадващо е съответното условие моторното транспортно средство да е използвано, като годината на първата му регистрация да бъде 10 месец 2017 година, съобщи "Евроком ".
Медийни изявления разкриват, че характерностите на публичната поръчка на Община Хаджидимово са изцяло идентични с характерностите на лек автомобил „ Mercedes-Benz S350d L 4M AMG line facelift “, разгласен за продажба на интернет уеб страницата на съответен търговец на коли.
И в публичната поръчка и в обявата съответстват изброените минимални механически спецификации: „ подлакътник за задните места с поделение за движимости “, „ поделение за очила при модула за ръководство на интериорното осветяване “, „ жабка пред пасажера начело, вентилирана, осветена с опция за заключване “, „ мрежи за подсилване на предмети на тунела в краката на пасажера начело и в багажното поделение “, „ лампи за четене на задните места “, „ куки в багажното поделение “, „ контакти за предните и задните места и в товарното поделение 12V “, „ лайсна за отбрана на ръба на багажника “, „ алуминиеви джанти 19 инча, (48,3 см) дизайн 5 дойни спици, лакирани в исполин сиво “, „ два забележими ауспухови накрайника в полирана благородна стомана “, „ спортни педали от полирана благородна стомана с гумени бутони “, „ амбиентно интериорно осветяване в седем цвята, озвучителна система “ и други.
Въпреки медийния интерес в резултат на необикновената социална поръчка, на 12.01.2021 година контракт за доставка на автомобила е подписан точно с Хермес Ауто Груп ЕООД – сдружението, рекламиращо съответния първокласен автомобил на уеб страницата си, което е и единственото, подало оферта, видно от протокола от съвещанието на комисията.
„ Сигнализираме виновните институции, защото публичната поръчка недвусмислено таргетира съответен снабдител, което е в прорез с правилата на Закона за публичните поръчки за неограничаване на свободната конкуренция. Заедно с това поръчката на толкоз първокласен автомобил не кореспондира с потребностите на Община Хаджидимово, която е финансово свръхзадлъжняла община. Ще следим за институционалната реакция на този случай и ще осведомяваме обществеността навреме “ декларира Бойко Станкушев, шеф на Антикорупционния фонд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР