Описана от френската преса като пианистка с огромен темперамент, ослепителна

...
Описана от френската преса като пианистка с огромен темперамент, ослепителна
Коментари Харесай

Дебютен концерт на ослепителната руска пианистка Евелин Березовски

Описана от френската преса като пианистка с „ голям характер, ослепителна техника и сърце, което ги следва “, Евелин ще дебютира в София, в границите на интернационалния фестивал „ Софийски музикални седмици “.  В програмата на 29 май, публиката ще има удоволствието да чуе „ Танци от Лигата на Давид “ от Роберт Шуман. Това е група от осемнадесет пиеси за пиано, композирани през 1837 г.  и кръстени на неговото музикално общество Давидсбюндлер (Лигата на Давид), а главната тематика е по „ Мазурка “ от Клара Шуман. Следващата група пиеси е от Едгар Григ и е селекция от редицата „ Лирични пиеси “ композирани през разнообразни години в неговото творчество. Концертът ще приключи с едно от най-известните творби на Морис Равел  - „ Ла Валс “ (1920) в транскрипция за соло пиано. „ Ла Валс “ разкрива дълбините на романтизма с мощност, активност и екстаз и е безспорно едно от най-забележителните творби в Европа след Първата международна война.

ЕВЕЛИН БЕРЕЗОВСКИ извършва рецитали в редица интернационалните фестивали и концертни зали, всред които са Wigmore Hall и Southbank Center (Лондон), Московската филхармония, Elbphilharmonie (Хамбург), La Roque D`antheron (Франция), Les folles journées du Japon (Япония), Fêtes d`Olympia (Франция), Фестивалът на Lorin Maazel (Великобритания), както е и постоянен посетител в Pianos Folies de Touquet (Франция).





Родена в Москва през 1991 година, Евелин стартира да свири на пиано на 5-годишна възраст и се появява за първи път с оркестър на 11-годишна възраст с Моцарт концерт за пиано и оркестър K415. Учила е при известните професори Хамиш Милн (Лондон), Елисо Вирсаладзе (Италия), Рена Шерешевская (Париж), Мария Жоао Пиреш (Португалия), както и със своя татко, известният пианист Борис Березовски. Пианото е едно от артистичните увлечения на Евелин, тя е също отличен фотограф, художник, композитор на модерна електронна музика и има голям гений за артистична експресия.

Предвид ограниченията за сигурност, потенциалът на залата е очакван на 50%.

Билети ще намерите на касите на залата и в електронната мрежа.

.  Цялата стратегия на фестивала и всички съпътстващи събития, може да намерите тук: www.sofiaweeks.com, както и на www.facebook.com/sofiamusicweeks
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР