Оперната прима Росица Тренкова, наградена с кристално огърлие – най-голямото

...
Оперната прима Росица Тренкова, наградена с кристално огърлие – най-голямото
Коментари Харесай

Парното осъди и поболя оперна прима

Оперната прима Росица Тренкова, наградена с кристално огърлие – най-голямото отличие за заслуги към българската музикална просвета, се ожали от неправда, на която станала жертва поради „ Топлофикация София “. Парното осъдило 86-годишната звезда след 9 години вървене по тъгите, макар че тя от дълго време е продала жилището си в София и живее в наследствената си къща в Самоков.

„ Обидена съм. 30 години съм била безусловно прецизен и постоянен длъжник, в точния момент съм плащала сметките за парно. Не обичам да имам задължения, тъй като държа на името си. И в този момент не съм дебитор на топлофикация, те принудително ми измислят ползване и ме посочват подобен. Не съм търсила да ми връщат надплатеното, а ме въвличат принудително в дело “, споделя тя. Росица Тренкова живее от 2012 година в Самоков, спряла е радиаторите и документално е уведомила топлофикация и компанията за дялово систематизиране „ Техем “, че престава да им бъде клиент. Към деня на овакантяване на столицата парното имало да ѝ връща надплатени 166 лв. от изравнителна сметка.

Росица продала жилището си в София през втората половина на 2013 година, за което показала нотариален акт в топлинното сдружение. Но вместо да ѝ върне надвзетите пари, парното ѝ завело дело за 70 лв. и в последна сметка я осъдило за 400 лв. с таксите, като оправданието им било, че дължала сметка по „ сградна апаратура “ за 2013 и 2014 година Абсурдното е, че тогава тя към този момент е била гражданин на Самоков и не е имала имущество в София. За похлупак ѝ пратили съдия-изпълнител през 2020 година, а от напрежението около делото тя се поболяла. Междувременно умрял и брачният партньор ѝ, което в допълнение я унищожило. „ Не устоях всичко, което ми се струпа. Тази неправда ме тормозеше. Бях болна два месеца и изпуснах обжалването “, оплаква се певицата.

След правосъдното решение Росица Тренкова писала до топлофикация, КЕВР и разнообразни други институции поради казуса си с парното. Молила се по телефона на чиновниците, само че отвред получавала безмълвие или равнодушие. Сега считала да подаде тъжба в Европейския съд против несправедливостта, тъй като желала да почисти името си.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР