Оперната прима Дарина Такова написа покъртителни думи по повод смъртта

...
Оперната прима Дарина Такова написа покъртителни думи по повод смъртта
Коментари Харесай

Оперната прима Дарина Такова: Не вярвайте на Мангъров и сие, Камен бе покосен от Ковид без съпътстващи заболявания

Оперната прима Дарина Такова написа покъртителни думи във връзка гибелта на огромния Камен Чанев, покосен от COVID-19. Тя споделя какъв брой е мъчно да се работи в такива условия и приканва хората да се пазят.

Ето какво написа на профила си във Facebook Дарина Такова:

"Нали се споделя, че когато се случи нещо неприятно на друг/и е просто статистика, когато се случи в фамилията ти, е покруса.

Ето, в нашето огромно оперно семейство се случи покруса.

Нашият безценен сътрудник Камен Чанев, състудент, сътрудник от сцената и обичан другар на мнозина, бе покосен от Ковид.

И не, не е имал съпътстващи болести!

Ще кажа единствено едно и ще замлъкна по тематиката. Ковид е съветска рулетка!

Не го подценявайте, не се подхилквайте ехидно, не вярвайте на Мангъров и сие, вслушвайте се в хората, които се срещнахме с него. Някой, който го минал леко с два проточени сопола, атакува различен, който е брал душа седмици наред.

Оперните, сигурно и трагичните театри гъмжат от болни. Повечето си мълчат, от боязън.

Страхувайте се от вируса, а не от някой и различен изтърван театър и за мизерните си заплати, които по този начин или другояче получавате, дано сме здрави, всичко останало ще се възвърне с нови сили. Пари се печелят, а славата, тя по този начин или другояче е преходна...
Вирусът е злокобен и доста подъл.

Както споделих, играе с хората на съветска
рулетка. Един е безсимптомен, само че заразява. Друг е с леки признаци, като мен, само че лежах две седмици като бито куче и нямах сили да се изпикая.

Трети, като щерка ми Мила, която бра душа, само че у дома, което дефинирам като тежко в леката зона. Четвърти стигат до болница задушавайки се, само че след дълго лекуване се оправят.

Пети си отиват след тежка дихателна непълнота и белодробна емболия. Шести, доста са, излизат от болница, или го карат у дома относително леко, след което ги удря под дърво и камък, Той! Вирусът!

И престанете с фразата "ама, той е имал съпътстващи болести, невисок имунитет, бил е пълен, остарял " и прочие нелепости!

Един съвет от мен! Ако се разболеете, вземете незабавни ограничения, не чакайте да се влошите! Лекувайте се съответно и не слушайте хорските нелепости, те са манипулативни, не вирусът.

Днес получавам петиция за избавяне на оперните актьори.

Защо в този момент? От два месеца беседвам с заболели сътрудници, или си пишем на персонални.

Хор, оркестър, балет, механически служби, администрация! Оперният спектакъл е голям организъм от живи хора, които на сцената пеят, страдат, прегръщат се.

В оркестрината на снощната премиера на Електра в Софийска опера има 85 души музиканти, като духовата група не могат да свирят с маски.

И в ден на такава шокираща загуба на огромен оперен актьор ОТ КОВИД, се разписали радостни мнения за триумфи!

Колеги, хайде да замълчим и когато протестирате, че работите в пик на зараза и с право се страхувате, реагирайте! Не чакайте някой да почине!

Пловдив, Русе и Софийска филхармония затвориха, последвайте ги! "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР