Операцията и процесуално-следствените действия за престъпления, свързани с изборните лица

...
Операцията и процесуално-следствените действия за престъпления, свързани с изборните лица
Коментари Харесай

Младен Маринов за падането на мониторнга: Ако не вярваме на ЕК, на кого вярваме?

Операцията и процесуално-следствените дейности за закононарушения, свързани с изборните лица на жителите в Несебър, са извършени в съботния ден. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия министърът на вътрешните работи Малден Маринов.

В хода на интервенцията се откри, че част от разследваните лица се употребяват с имунитет въвв връзка с присъединяване им в изборите. Така че прокурорът насочи искане към ЦИК да бъде свален имунитетът им и през вчерашния ден беше обещано позволение за това. Очаква се конвоирането им в столичното разследване, съобщи Маринов.

Това не единственият случай – през вчерашния ден имаше 5-6 сигнала, които сме ревизирали. Наближавайки датата на изборите, сигналите зачестяват, схемите са най-различни. Всеки един сигнал се рапортува и в прокуратурата, уточни вътрешният министър.

Попитан дали се ревизират и сигналите против ръководещите, Маринов съобщи: "Постъпват и анонимни сигнали, и сигнали от очевидни заявители, против всички политически сили, и всеки един сигнал е тестван. Колегите всекидневно работят по тези сигнали ", сподели той.

По мотив информацията от през вчерашния ден, че Европейската комисия обмисля преустановяване на мониторинговия отчет за България, министърът на вътрешните работи съобщи: "В случая очевидно упрекваме и Европейската комисия, че е пристрастна. Мисля, че това е един триумф, който е обвързван с дългогодишните старания на държавните управления. Продължаваме да работим в тази посока да укрепваме доверието, което сме построили в партньорските служби. Щом Европейската комисия споделя, че сме изпълнили всички условия, в случай че на Европейската комисия не имаме вяра, на кого имаме вяра? Виждаме, че в Румъния не се развиват по този начин нещаста, което също е детайл на обективност. Не виждам за какво би трябвало да слагаме под подозрение оценката на Европейската комисия. Не разбирам хора, които отиват там и стартират да приказват против страната. Това не е решение на партиен орган, това е решение на Европейската комисия “.

Младен Маринов разяснява и расисткия скандал на футболната подготовка България – Англия. До 1990 редът на стадиона беше като на спектакъл, полицейските разпоредби се изпълняваха неотложно, по-късно се сподели, в това число и от футболните шефове, че почитателите имат своя територия. Аз също съм за тази независимост, само че независимост се дава на хора, които съблюдават правата и на другите, сподели той.

Не отхвърлям, че има проблеми с футболното безчинство. В случая бяхме създали подготовка и резултатите демонстрират, че тя е сработила. В момента 27 лица са открити и арестувани. Част от тях са от групата, която излезе от стадиона. Три от тях са подведени под наказателна отговорност за безчинство, на останалите са съставе актове и е издадена възбрана за посещеване на мачове. Не можете авансово да ограничите правата на някого, в демократична страна сме. Възможно решение на казуса е билетите е да са поименни, с цел да се знае авансово кой на коя седалка е, разяснява Маринов.

Не единствено Министерство на вътрешните работи е отговорно в тази ситуация. Министерство на вътрешните работи даже не е длъжно да взе участие в защитата на всеки футболен мач. Ако тръгнем натам до всеки почитател да има служител на реда, това нещо няма да има край, акцентира вътрешният министър.

В отговор на въпрос дали футболни почитатели вземат участие проведено в политически митинги, Маринов съобщи: "Нямаме такива открити обстоятелства. Всеки твърди всичко и не е наложително то да е истина. Ако тръгнем да ревизираме кой в какви митинги взе участие, ще се каже, че има тирания ".

Министърът на вътрешните работи посочи, че общежитието в Сливен, откъдетио през вчерашния ден избяга 18-годишният Мартин Шахънски, наказан за кражба, е с по-лек режим за изтърпяване на присъдите. След като той си е разрешил да избяга от там, това демонстрира, че той не върви в вярната посока и бягството ще утежни изтърпяването на присъдата, сподели Младен Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР