Операторите на видео услуги получават огромни възможностиВъзможностите за реклама във

...
Операторите на видео услуги получават огромни възможностиВъзможностите за реклама във
Коментари Харесай

Изкуственият интелект обещава революция в рекламата

Операторите на видео услуги получават големи благоприятни условия

Възможностите за реклама във видео ще станат необятни, с помощта на AI технологиите (снимка: CCO Public Domain)

Китайският софтуерен колос Tencent приготвя дребна гражданска война в света на рекламата. Компанията ще употребява изкуствен интелект, с цел да основава реклами непосредствено във филми, сериали, шоу стратегии и друго видео наличие.
още по тематиката
Съдейки по публикувано от Tencent видео, осъществяването ще бъде толкоз качествено, че в множеството случаи фенът надали ще разбере, че изкуствен интелект се е намесил във видеото.

Новата технология отваря невероятни благоприятни условия за рекламодателите, тъй като в един и същи филм, на едно и също място те ще могат да поместват разнообразни реклами. Например, в случай че във филм се популяризира бензиностанция, през днешния ден феновете ще виждат едно лого, а на следващия ден – друго.

Tencent оперира услуга за поточно видео и точно в нея компанията ще вкара новия метод към рекламата. Tencent си сътрудничи с Mirriad, която е профилирана в разнообразни AI технологии. И надали има подозрение, че доста бързо сходни технологии ще се появят при останалите огромни играчи на този пазар.

AI технологията обаче може да докара до забавни обстановки, когато във кино лентата има продуктово позициониране. Например, в случай че Starbucks е платила на основателите на даден филм за реклама в него, някои услуги за поточно видео могат да слагат друга реклама вместо логото на Starbucks.

Също по този начин, сходна технология може да усили наличието на реклама във филмите, защото тя може да бъде сложена безусловно на всички места. Възможни са и други непредвидени резултати и обстановки, с които промишлеността ще би трябвало да се оправя в придвижване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР