Оперативният щаб в ОДМВР-Видин работи в координация с институциите, ангажирани

...
Оперативният щаб в ОДМВР-Видин работи в координация с институциите, ангажирани
Коментари Харесай

ОД на МВР Видин - с мерки за осигуряване на обществения ред в изборния ден

Оперативният щаб в ОДМВР-Видин работи в съгласуваност с институциите, ангажирани с изборния развой, и управлява активността на структурите на вътрешното министерство в района.

Продължава използването на сложни ограничения – превантивни и оперативни, за попречване и откриване на закононарушения срещу политическите права на жителите и обезпечаване законосъобразността на вота.

Сформираните мобилни екипи от проверяващи служители на реда, чиновници на престъпна, икономическа и охранителна полиция, имат подготвеност неотложно да реагират на сигнали и да правят инспекции по тях.

Създадена е организация за застраховане на публичния ред и сигурността в изборния ден. Около 300 служители на реда, граничари, жандармеристи и пожарникари ще вземат участие директно в защитата на секционните изборни комисии (СИК) и районната изборна комисия (РИК). Служителите на Министерство на вътрешните работи ще поемат защитата на секциите в 18 часа на 1 октомври, тя ще продължи до оповестяване края на изборния ден, превозването и предаването на изборните бумаги и материали от всички СИК в РИК.

Служителите на бранш „ Български документи за идентичност “ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще оказват подпомагане на гражданитебез годни документи за идентичност, искащи да упражнят правото си на глас.

Гишетата в паспортните служби ще работят на 1 октомври (събота) от 08.30 до 17.30 часа.
На 2 октомври (неделя) паспортните служби ще работят от 08.30 до 19.30 часа, а жителите ще могат да подават претенции за издаване на удостоверения до 19.00 часа. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

Удостоверението се издава с цел да послужи пред секционната изборна комисия и е годно за изборния ден 2 октомври 2022 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР