Оперативната печалба на южнокорейската автомобилна компания Hyundai в периода откомври

...
Оперативната печалба на южнокорейската автомобилна компания Hyundai в периода откомври
Коментари Харесай

Продажбите на Hyundai по-добри от очакваното през четвъртото тримесечие

Оперативната облага на южнокорейската автомобилна компания Hyundai в интервала откомври - декември 2019 година са по-добри от предстоящото, съобщи Reuters. Сред аргументите за това са покупко-продажбите с SUV моделите на производителя Tucson и Palisade.

Именно това е и сегментът, в който Hyundai записва максимален растеж на продажбите, които скачат със 7,7% на годишна основа.
 Hyundai влага $52 милиарда в електрически и
Hyundai влага $52 милиарда в електрически и " умни " коли

Компанията желае да влезе в Топ 3 на автомобилната промишленост до 2025 година

Показателят за последното тримесечие на предходната година е достигнал 1,24 трлн. вона или 1,07 милиарда $. Това е малко по-висока стойност от упованията на Refinitiv, които залагаха на облага от 1,06 трлн. вона. В резултат на това, акциите на компанията нарастнаха с 5%.

Въпреки че оперативната облага се показа над упованията, чистата облага беше по-ниска от прогнозите на анализаторите. Тя възлиза на 839 милиарда вона.

Все отново компанията е изцяло обърнала трендовете, които се следи през същото тримесечие на 2018 година, когато Hyundai регистрира загуба в размер на 129,8 милиарда вона. Причината за първия регистриран негативен резултат от повече от осем години насам бяха слабите продажби в Китай.
 Hyundai Electric продава завода си в България против $24.5 милиона
Hyundai продава завода си в България

Корейската компания търси метод за възстановяване на финансовото си положение

След този крах, петият по величина авто производител в света затвори един от заводите си в Китай. Все отново компанията не се е отказала от влагането в създаване на водородни технологии. Hyundai ще влага в тях 8 трлн. вона до 2030 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР