Оперативен, както всеки български кабинет. Така президентът лаконично определи служебното

Оперативен, както всеки български кабинет. Така президентът лаконично определи служебното ...

Румен Радев се поклони пред подвига на героите от Бяла Черква

"Оперативен, както всеки български кабинет". Така президентът лаконично определи служебното правителство, което ще назначи до броени часове, като отказа повече подробности, а от прессекретариата му заявиха, че каквото трябва да се каже, ще бъде чрез указите, които Радев ще издаде утре.
Държавният глава присъства на митинг - заря за 145 г. от Априлското въстание в град Бяла черква. Той поднесе приветствие към белочерковци, които са изпратили 101 смели мъже в четата на Бачо Киро и поп Харитон, разбита след 9-дневна обсада в Дряновския манастир.

Румен Радев в село Петрич: Искрата на родолюбието на въстаниците от 1876 г. освети пътя към свободна, независима и достойна България Румен Радев в село Петрич: Искрата на родолюбието на въстаниците от 1876 г. освети пътя към свободна, независима и достойна България
Искрата на родолюбието, която разпали огъня на непокорството на въстаниците от 1876 г., освети нашия път към свободна, независима и дос...
В празничната програма бе представен спектакъл – възстановка на събитията в Бяла черква от 1876 г. по сценарий и с участието на членове на регионални клубове на НД „Традиция“ и читалищни самодейци. За поредна година бе организирано факелно шествие до историческата местност „Черничака“ – изходен пункт на белочерковските въстаници.
В празничното си слово Румен Радев припомни за саможертвата на 103-мата въстаници и Бачо Киро Петров в героичните сражения с поробителя в Дряновския манастир. Държавният глава присъства на тържествена заря-проверка с участието на НВУ „Васил Левски“, предаде БГНЕС. 

Източник: actualno.com