Оперативен, както всеки български кабинет. Така президентът лаконично определи служебното

...
Оперативен, както всеки български кабинет. Така президентът лаконично определи служебното
Коментари Харесай

Румен Радев се поклони пред подвига на героите от Бяла Черква

" Оперативен, както всеки български кабинет ". Така президентът сбито дефинира служебното държавно управление, което ще назначи до броени часове, като отхвърли повече детайлности, а от прессекретариата му обявиха, че каквото би трябвало да се каже, ще бъде посредством указите, които Радев ще издаде на следващия ден.
Държавният глава участва на протест - заря за 145 година от Априлското въстание в град Бяла църква. Той сервира одобрение към белочерковци, които са изпратили 101 смели мъже в четата на Бачо Киро и поп Харитон, разрушена след 9-дневна блокада в Дряновския манастир.
 Румен Радев в село Петрич: Искрата на родолюбието на въстаниците от 1876 година освети пътя към свободна, самостоятелна и почтена България Румен Радев в село Петрич: Искрата на родолюбието на въстаниците от 1876 година освети пътя към свободна, самостоятелна и почтена България
Искрата на родолюбието, която разпали огъня на непокорството на въстаниците от 1876 година, освети нашия път към свободна, самостоятелна и дос...
В празничната стратегия бе показан театър – възстановка на събитията в Бяла църква от 1876 година по сюжет и с присъединяване на членове на районни клубове на НД „ Традиция “ и читалищни самодейци. За поредна година бе проведено факелно шествие до историческата околност „ Черничака “ – първоначален пункт на белочерковските въстаници.
В празничното си слово Румен Радев напомни за саможертвата на 103-мата въстаници и Бачо Киро Петров в героичните сражения с поробителя в Дряновския манастир. Държавният глава участва на тържествена заря-проверка с присъединяване на НВУ „ Васил Левски “, съобщи БГНЕС. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР