Opera D`amore и Хосе Карерас обединяват интелектуалния елит на БългарияПримата

...
Opera D`amore и Хосе Карерас обединяват интелектуалния елит на БългарияПримата
Коментари Харесай

Лили Иванова ще аплодира Хосе Карерас в Арена Армеец

" Opera D`amore " и Хосе Карерас сплотяват интелектуалния хайлайф на България

Примата на родната музика Лили Иванова удостовери наличието си на спектакъла " Opera D`amore " с присъединяване на Хосе Карерас.

Световната премиера е след броени дни - на 19 декември в столичната зала " Арена Армеец ".

" Благодаря за поканата и уважението! За мен ще бъде чест и наслаждение да чувам огромния оперен глас Хосе Карерас в " Opera D`amore ", написа Лили в обществените мрежи.

По думите на уредниците дипломатическия корпус също е удостоверил наличието си

В поредност от постове и сторита актрисите Екатерина Евро и Силвия Петкова споделят, че с неспокойствие чакат епичния театър, който ще се трансформира в самобитен културен мост сред минало и бъдеще.
свързани новини8921на 22.11.2021
За първи път високите технологии ще разрешат на феновете на оперното изкуство да се насладят на едно музикално странствуване до местата, на които се развива действието на всяка песен от сцената.

Елитният състав от оперни реализатори ще добавят звездата на Метрополитен Опера, Ню Йорк - Мария Гулегина, дългогодишната легенда на Миланската Ла Скала - Марко Берти, най-новото попълнение на Софийската опера и балет Рейналдо Дроз, родните гении - Надя Кръстева, Кирил Манолов, Илина Михайлова и Росен Ненчев.

В гала-спектакъла ще се включат още хорът и оркестърът на Софийската опера и балет под диригентската палка на маестро Давид Хименес. Специална роля е поверена на Кенуърд Хил, прославен езиковед, който повече от 20 години живее в България. Той ще се превъплъти в ролята на повествовател.

" Оpera D’amore " е неповторим оперен шоу театър на Асара с невиждана до момента театрална технология - 3D мапинг, виртуална действителност, съчетана с живото осъществяване на солисти, оркестър, хор и балет, както и магията на ултра съвременна звукова и образна среда.

" Над 200 експерти в разнообразни области на изкуството вземат участие в реализирането на тази огромна продукция. " Opera D’amore " ще бъде едно невиждано шоу, което имаме достойнството да покажем за първи път в света точно пред българската аудитория ", споделят уредниците от TLFilm.

Спектакълът споделя на своите фенове вълшебни истории от международното оперно завещание. Тази приказна разходка ни среща с обичаната ни музика на Верди, Пучини, Маскани, Доницети, Леонкавало и други големи имена в класическата музика.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР