Opel празнува своя 160-ти рожден ден през 2022 г. и

...
Opel празнува своя 160-ти рожден ден през 2022 г. и
Коментари Харесай

Opel в 9-то издание на Paul Pietsch Classic

Opel чества своя 160-ти рожден ден през 2022 година и стартира това на тазгодишното 9-то ретро рали и церемониал Paul Pietsch Classic на 27 и 28 май със спортни модели оттогава и в този момент. Класическите автомобилни звезди на марката, които ще вземат участие включват известни имена като Opel GT, Kadett GT/E и Commodore A Coupé.

Легендарните модели марката с емблемата Blitz/светкавица/ са предопределени да разсънят страсти по време на теста за надеждност към Офенбург. Още през 60-те и 70-те години на предишния век Opel сбъдна фантазията за състезателен, грациозен автомобил, наличен за необятен кръг купувачи. Точно по този начин както и последното потомство от компактния клас на Opel - новата Opel Astra. Току-що дошъл при дилърите, моделът ще е пилотен автомобил в Paul Pietsch Classic и ще демонстрира по какъв начин Opel се насочва към бъдещето - с съвременно „ лице “ и изцяло дигитален Pure Panel.

За първи път в дългата история на Astra тя е електрифицирана и се предлага в три разновидността. Astra към този момент може да бъде поръчана като plug-in хибрид, към който ще бъде добавено второ равнище на продуктивност през годината. От 2023 година напълно акумулаторната Astra-e ще приключи гамата.

Независимо дали са електрически, с бензинови или дизелови мотори - такива ефикасни и прочувствени транспортни средства постоянно са се харесвали на съименника на класическото автомобилно рали. „ Всичко пристигна от любовта към моторните спортове “ беше мотото на Пол Пич, състезателн и издател, който умря на 100-годишна възраст. А любовта към колите ще продължи да сплотява всички, участващи в събитието, даже след насилствената двугодишна пауза.

Страстният водач от моторните спортове Йоахим "Смоуки " Винкелхоф ще бъде на старта на обиколката на Шварцвалд с автомобил, който също влезе в историята на ралито. Той ще кара Opel Kadett GT/E. Жълто-бялата бегачка дава отговор до последния си подробност на автомобила със 160 к.с. на тогавашното рали дуо Ахим Вормболд и Уили-Петер Пиц, което направи кариера в немския рали шампионат в средата на 70-те години.

Истинска автомобилна легенда ще кара и ръководителя на връзките на Opel Харалд Хампрехт през тесните завои на високия северен Шварцвалд през двата дни на ралито. Във постоянно красивия Opel GT той ще премине някогашните домашни направления на водача от Гран При и родом от Фрайбург, Пол Пич, на разстояние от съвсем 500 километра – правилен на мотото „ Само летенето е по-хубаво “.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР