Opel показа новото поколение хечбек Astra. Според пресслужбата на германската

...
Opel показа новото поколение хечбек Astra. Според пресслужбата на германската
Коментари Харесай

Opel представи новата Astra

Opel сподели новото потомство хечбек Astra. Според пресслужбата на немската марка, поръчки за автомобила в Европа ще стартират да бъдат одобрявани тази есен. Клиентите ще получат първите коли при започване на идната година.

Производителят нарежда Astra като съперник на Volkswagen Golf.

След промяна на поколенията моделът се реалокира на новата платформа EMP2 (същата се употребява от Peugeot 308 ) и леко усили размера си спрямо предшественика си. Това модулно шаси разрешава потреблението както на обичайни мотори с вътрешно горене, по този начин и на електрифицирани задвижвания.
 Снимка 538957
Източник:

Екстериорът на хечбека е изработен в сходство с новия корпоративен жанр на Opel Vizor, отличителна линия на който е тясната LED предна оптика, образно комбинирана с радиаторна решетка. Този език на дизайна беше демонстриран за първи път на концепцията GT X, която беше показана през 2018 година.

Обемът на багажното поделение е 422 литра. В кабината на Astra от шесто потомство бяха конфигурирани нови седалки с кожена тапицерия Nappa, както и дигитален панел, наименуван Pure Panel, състоящ се от два екрана: виртуален " инструментален клъстер " и сензорен екран на информационно-развлекателен комплекс. Това решение към този момент е демонстрирано на кросоувъра Mokka.

Традиционният скоростен лост в колата е сменен от дребен джойстик. На разположение на лидера са адаптивният круиз надзор с функционалност Stop & Go, head-up екран, универсална камера, наблюдаване на слепи зони и функционалност за поддържане на лентата.

Линията мотори на новия Opel Astra включва 1,2-литрови " турбо-тройки " с мощ от 110 и 130 конски сили. По неофициални данни първият мотор работи единствено с шестстепенна ръчна скоростна кутия, до момента в който по-мощният елемент може да работи и с осемстепенна автоматизирана скоростна кутия. Дизеловата линия е показана от 1,5-литров мотор, който създава 130 конски сили.
 Снимка 538958
Източник:

Също по този начин ще бъде допустимо да закупите колата и в две хибридни версии. Подробности за тях към момента не са обявени. Досега от компанията единствено споделиха, че мощността на един от тях ще бъде 225 конски сили. В бъдеще не е изключена появяването на изцяло електрическа версия на 6-тото потомство Opel Astra.

В допълнение към хечбека, моделът несъмнено ще включва комби, което ще получи префикс в името Sports Tourer.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР