Опасността от Брекзит без споразумение нараства, предупреди в понеделник британският

...
Опасността от Брекзит без споразумение нараства, предупреди в понеделник британският
Коментари Харесай

След Брекзит без споразумение: Летищен хаос, бумащина и платен роуминг

" Опасността от Брекзит без съглашение нараства ", предизвести в понеделник английският министър председател Тереза Мей, принудена да отсрочи за неопределен срок плануваното за вторник гласоподаване в Народното събрание на съглашението за овакантяване, срещнало опозиция от всички политически партии.

Последствията от вид " без договорка ", от какъвто се притесняват икономическите среди, остават мъчно предвидими. Британското държавно управление, което към този момент разгласява десетки механически бележки, с цел да приготви популацията за тази възможност, " ще работи по-интензивно върху този евентуален излаз ", разгласи английската министър-председателка.

Ето какво би се случило след 29 март 2019 година при положение на бракоразвод без съглашение сред Лондон и Брюксел:

Мобилни телефони и банкови разноски

Една от първите осезаеми за английските и европейските консуматори последствия ще е роумингът - опцията при пътешестване да се употребява мрежата на задграничен мобилен оператор. При разновидността " без договорка " услугата, която сега е безвъзмездна за потребителите в границите на Европейски Съюз, ще стане платена за пътуващите, които прекосяват Ламанша или ирландската граница.

Същото се отнася за използването на карти за разплащане, при което ще има спомагателни разноски. Банковите процедури ще станат " по-бавни " съгласно Лондон.

Клиентите на основаните във Англия капиталови банки в Европейски Съюз повече няма да могат да употребяват техните финансови услуги. Много банки разкриха свои клонове на континента, с цел да избегнат разтърсванията.

Летищен безпорядък

Вариантът " без договорка " би могъл да сътвори същински безпорядък по летищата, както във Англия, по този начин и в чужбина. Британските и европейските самолетни компании може да изгубят правото си да извършват полети сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, което ще сковава трафика.

Лондон планува да издаде на самолетните компании позволения, с цел да могат те да продължат естествената си работа, и чака от Европейски Съюз за направи същото, само че все пак чака разстройства при някои полети.

Движението на влака " Евростар " също може да срещне компликации, защото лицензите на английските железопътни компании повече няма да са годни в Европа.

Бумащина

Хилядите компании, които се занимават с експорт или импорт във Англия ще би трябвало да усвоят попълването на нови митнически заявления и да се приготвят да заплащат нови налози. Лондон разгласи желание да работи с промишлеността " за свеждане до най-малко на забавянията и спомагателното задължение за законната търговия ".

Обединеното кралство разгласи също въвеждането на предпазени географски наименования за артикули като шотландското уиски и сиренето " Стилтън ", които до момента се употребиха с аналогични европейски обозначения. Британското държавно управление посъветва производителите да изискат подобен предпазен статут от Европейски Съюз.

Засегнати ще бъдат и пакетираните цигари: ще би трябвало да се вкарат нови етикети с предизвестия за заплахите от тютюнопушенето, защото правата върху употребяваните в този момент фотоси са благосъстоятелност на Европейската комисия.

Лекарства и сперма

За да се приготви за всевъзможни обстановки, Англия ще добави медикаменти за още шест седмици към складираните количества за три месеца, с които разполага сега.

Страната ще напусне Европейската организация по медикаментите, само че ще продължи известно време да признава европейските проби и процедури за узаконяване, с цел да избегне двойна процедура и спиране на веригата за доставки.

Лондон обаче повече няма да може да употребява европейските банки за сперма. Британските здравни заведения ще би трябвало да разработят нови съглашения и биха могли да прибягнат до импорт от трети страни.

Предупреждения към потребителите

Британското държавно управление предизвести жителите, че е допустимо да се лишат от достъп до някои платформи за стрийминг като Нетфликс или Спотифай, откакто страната излезе от единния дигитален пазар.

Потребителите, които пазарят по интернет, ще би трябвало да заплащат повече, защото колетите, доставяни във Англия от континента, повече няма да могат да се употребяват с омекотен налог добавена стойност (ДДС).

На британците, които са на отмора в Европа, може да се наложи да си извадят интернационална шофьорска брошура, защото тяхната към този момент може да не важи.

Колкото до превозването на домашни животни, то ще бъде регламентирано с по-строги санитарни регулации. Може да се наложи посещаване при ветеринар да се прави минимум четири месеца преди плануваната дата на пътуването. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР