Опасни бяха светкавиците, които слизат от облаците към земята, а

...
Опасни бяха светкавиците, които слизат от облаците към земята, а
Коментари Харесай

Сега Е Жега, Но Лятото Ще Е Крайно Нетипично! Доц. Георги Рачев Разкри Какво Ни Е Подготвило Времето През Следващите Месеци! Видео!

Опасни бяха светкавиците, които слизат от облаците към земята, а тези, които останаха в облаците, не бяха рискови. Такива стихии по принцип не се толкоз рискови в градовете, само че за всеки случай хората би трябвало да се прибират вкъщи. Иначе през април бе доста топло, като дъждът през месеца бе под 20 % в месечната норма, а в Югоизточна България въобще не е валяло. В горния пласт на почвата в 10-15 см няма вода и това е неприятно за реколтата. В Белгия, Холландия и Дания бе лято с 28 градуса, което е нетипично.

В Централна и Югоизточна Европа влиза топъл въздух, хладно е на юг от Тунис - 40 градуса, а Сахара се затопля в тези дни. Този топъл въздух ще придвижи и ще пристигна в България. На 1 май ни чакат 25-26 градуса, типично лятно време. За да не го нарека лято, обаче пречат ниските температури заран. Те са 9-10 градуса, което не е типично лято. 13-14 градуса ще е типично. Студеният въздух над морето нахлу над сушата, имаше мъгли и по тази причина за хората там времето бе непоносимо. Май е един от най-валежните, за съвсем 3/4 от територията на България. На Югоизток остава по-сухо от естественото и откакто споделих, че няма вода в горния еднометров пласт реколтата е застрашена съществено. Май, обаче ще е топъл и безоблачен, макар че ще има стихии, гръмотевици и мълнии. Лятото се обрисува като топло и слънчево, каквото би трябвало да бъде. Доста горещо, по-топло лято от естественото. ”
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР