Опашките с тежкотоварни автомобили, насочващи се към ГКПП Дунав мост“

...
Опашките с тежкотоварни автомобили, насочващи се към ГКПП Дунав мост“
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков издейства спирането на тировете преди Русе

Опашките с тежкотоварни коли, насочващи се към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ към този момент се стопират навътре в страната, с цел да се облекчи трафикът в Русе.

Това увещание получи през днешния ден кметът Пенчо Милков от министрите на превоза и известията и от министъра на вътрешните работи.

„ Получих увещание от министъра на вътрешните работи и министъра на превоза и известията, с които се чух няколко пъти през днешния ден. По мое гледище от предходните няколко дни, че тежкотоварните камиони се стопират от следобедните часове и навътре в страната.

За първи път виждам предпочитание в държавните органи да вкарат непрекъснат режим, който да облекчи ситуацията на Русе, за който приказвам от дни.

Тежкотоварният трафик е повишен неведнъж, ситуацията в Русе е опряло до кокал и аз отхвърлям като кмет и от името на своите съграждани Русе да поема целия удар. Заявих на министрите, че дейностите на страната фактически би трябвало да бъдат незабавни, тъй като животът на русенци сега е непоносим.

Обнадежден съм от бързата реакция на министрите през днешния ден, тъй като във всички случаи и при други условия на неангажираност от страна на страната аз в качеството ми на русенец и кмет, дружно със всички мои съграждани, бихме могли да намерим метод да спрем камионите отвън територията на Русе.

Уверен съм, след диалозите през днешния ден и след извънредно бързата реакция на министрите, че нашият проблем е чут. Вярвам в силата на нашата страна да реши казуса “, сподели в изказването си към русенци

През последните дни с изключение на двойно нараствания тежкотоварен трафик след войната в Украйна, напрежение се сътвори и поради нараствания поток от румънски туристи, прибиращи се от българското Черноморие по родните си места.

Община Русе разпореди направата и всеки миг се чака слагането на пътни знаци с надпис Transit, които да насочват задграничните водачи към Дунав мост и в същото време да не позволяват навлизането им в кварталите на Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР