Опасен съперник и бивш междинен шампион на Световната боксова асоциация

...
Опасен съперник и бивш междинен шампион на Световната боксова асоциация
Коментари Харесай

Тервел Пулев ще мери сили с бивш световен шампион


Опасен противник и някогашен промеждутъчен първенец на Световната боксова асоциация ще се изправя на следващия ден вечер (10 март) против Тервел Пулев в Берлин.

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 ще мери сили с 41-годишния руснак Валери Брудов (57 мача, 44 победи, 30 с нокаут) в деветата си среща на професионалния кръг.

Първият опит на Брудов да стане първенец на планетата приключва с крах. На 27 януари 2006 година в Атлантик Сити (САЩ) губи с единомислещо съдийско решение от Върджил Хил.

Вторият му опит да нападна върха в WBA обаче е успешен. На 2 декември 2006 година в зала " Берси " в Париж той побеждава с механически нокаут друго огромно име в полутежка категория - Луис Пинеда (Панама). До момента в кариерата си Валери Брудов е бил общо седем пъти формален кандидат за международната купа.

В актива му вършат усещане мачове с едни от най-хубавите боксьори в категорията, като Кжиштоф Влодарчик, Гилермо Джоунс, Тони Белю, Ракхим Чахкиев, Ола Афолаби и Ноел Гевор. Също Валери Брудов има победа над българина Явор Маринчев. За последно Брудов излезе на кръга през октомври 2017 година и загуби от датчанина Дитлев Русинг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР