ОП „Туризъм“ към община Асеновград и Сдружение „Устремени“ организират туристически

...
ОП „Туризъм“ към община Асеновград и Сдружение „Устремени“ организират туристически
Коментари Харесай

Община Асеновград отбелязва Деня на туризма с преход до „Лястовичи вир“

ОП „ Туризъм “ към община Асеновград и Сдружение „ Устремени “ провеждат туристически преход във връзка Световния ден на туризма – 27-ми септември. Тази година датата се пада в почивен ден – неделя, което е добра опция за присъединяване на повече хора. Инициативата се организира за 4-ти следващ път и за присъединяване не се заплаща такса.

Маршрутът на прехода минава през живописния и леснодостъпен водопад "Лястовичи вир ", прикрит в красивата котловина на река Голяма Сушица. Не е належащо участниците, които ще се включат, да имат туристическа подготовка. Трасето е извънредно леко и налично. Целта е да се разпространява пешеходният туризъм, да се стимулират хората да се движат повече пешком и да опознаят хубостта на Родопите в асеновградския край.

Началният час за потегляне е 10:00 ч., а мястото – центърът на село Долнослав. Преходът ще стартира с сказка за красивите вековни чинари и културно-историческото завещание на региона. После маршрутът продължава през обзорната околност "Къркарман " и доближава го атракционното населено място "Wild city ". Трасето ще премине и през места, на които се открива незабравима панорама към язовир "Сушица " и огромна част от Горнотракийската равнина. Малко по-късно, туристическият преход ще навлезе в гористата котловина на река Голяма Сушица.

Достигайки до водопада, всеки ще има опцията да направи фотоси, с цел да запечата визитата си на това извънредно красиво място. Ще остане време и за обяд. В 14:00 ч. групата потегля по противоположния маршрут и към 16:00 ч. се чака преходът да завърши на същото място, откъдето потегли. Общото време за прекосяване на маршрута е 6 часа. Трасето е уместно за деца, както и за туристи със приблизително добра/ниска физическа подготовка. Транспортът до началния пункт е персонален ангажимент на участниците. Щеки всеки може да си носи по своя преценка, в случай че има потребност от такива. Обувките би трябвало да са комфортни за разходка в планински и полупланински местности. Добре е туристите да си носят вода или течности – най-малко 2 литра, както и пакет суха храна.

При неподходяща прогноза за времето и възможна анулация на събитието или смяна на маршрута ще бъде обявено навреме. При осъществяване на прехода ще се съблюдават всички противоепидемични ограничения, указани в заповедите на Министерство на здравеопазването към сегашния миг. За присъединяване в събитието се попълня декларация за осведомено единодушие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР