ООО Тойота Мотор - руското подразделение на автомобилния концерн Toyotа,

...
ООО Тойота Мотор - руското подразделение на автомобилния концерн Toyotа,
Коментари Харесай

Toyota закрива завода си в Русия и уволнява всички работници

ООО " Тойота Мотор " - съветското поделение на автомобилния тръст Toyotа, ще спре изцяло производството на коли в завода си в Санкт Петербург.

Компанията ще резервира следпродажбеното обслужване на колите Toyota и Lexus, както и поддръжката на дилърската мрежа, оповестява " Интерфакс ", базирайки се на Министерството на индустрията и търговията.

" Компанията " Тойота Мотор " закрива монтажната площадка в Санкт Петербург. В същото време тя ще обезпечи осъществяването на всичките си обществени отговорности към колектива, както и обилни спомагателни компенсационни заплащания ", означават от ведомството.

Сега Министерството на индустрията и търговията и държавното управление на Санкт Петербург ще дефинират какво да вършат със затворения цех и консервираното съоръжение. Както написа " Комерсантъ ", управляващите и компанията обмислят опцията за продажба на активи, само че колите Toyota към този момент няма да се създават там.

Компанията се кани " да се раздели обикновено " със чиновниците на завода в Санкт Петербург и офиса в Москва. Според изданието на тях могат да им бъдат изплатени 12 заплати...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР