Онлайн търговията е един от най-големите критерии в класацията ©

...
Онлайн търговията е един от най-големите критерии в класацията ©
Коментари Харесай

България е на 58 място в света по дигитализация на бизнеса

Онлайн търговията е един от най-големите критерии в класацията

© Николай Дойчинов Още по тематиката
Между хората и роботите

Марсел ван дер Хук, изпълнителен шеф на " АББ България ", част от шведско-швейцарската група ABB
4 мар 2018
Дигитализация на първо място

Общите доходи на най-големите BTL организации в страната са близо 20.8 млн. лева
12 яну 2018 България се класира на 58 място от 115 страни в годишната ранглиста за цифровизация на бизнеса, изготвяна от компанията за обезпечаване на търговски гредити Euler Hermеs. Индексът EDI (Enabling Digitalization Index) прави оценка уловията за работа и развиване на цифровите компании, както и опциите за цифровизация на бизнеса в съответните страни.

За оценка се употребяват 5 критерия – регулации, познание, свъзраност, инфраструктура и мащаб. Максималната оценка при всички категории е 100 точки. България събира 40 точки, до момента в който водачите в класацията Съединени американски щати, Германия и Холандия означават резултати от надлежно от 87, 75.3 и 74.3 точки. По-напред от страната ни се класират страни от района като Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Хърватска.

България се оправя най-добре във връзка с регулациите, където получава оценка от 73.7 точки. Положението е надалеч не толкоз оптимистично при критериите за познание, съгласуваност, инфраструктура и мащаб, където страната получава оценки от надлежно 46.1, 39.9, 39.9 и 0.5 точки.

Индексът EDI не мери самата цифровизация в съответната страна, а се концентрира съответно върху изискванията за развиването на бизнеса благодарение на дигитализацията и надлежно върху рисковете от евентуалоно закъснение. Този фактор е с все по-голяма тежест за стопанските системи по света през последните години. Той е директно обвързван с увеличението на цената на създавания артикул, навлизането на нови услуги, смяната на потребителското държание (онлайн търговията), повишението на продуктивността посредством автоматизация, както и обществените механизми (разрастването на обществени мрежи). В резултат на това съгласно Еuler Hermes към днешна дата дигитализацията стои зад основаването на към една трета от цената в международната стопанска система. Какви са критериите?

Регулации регистрира законодателството и основаване на удобни условия за приемане на заеми, развиване на предприемачеството и отбрана на бизнеса в процеса на цифровизация в съответната страна.

Знание мери изискванията за развиване и шерване на познание в региона на дигитализацията и основаването на експерти и развиването на човешикия запас в тази посока.

Свързаност регистрира съществуването на налични и предпазени мрежи, които да обезпечат дигитализацията на бизнеса. Използват се четири знака – дял от популацията с достъп до Интернет, абонаменти за мобилни и закрепени мрежи на 100 души, и броят предпазени услуги на 100 души.

Инфраструктура мери се степента на развиване на логистичните услуги в страната, които са основно изискване за цифровия бизнес.

Мащаб мери потребителската база за цифровия бизнес като регистрира броят на потребители с интернет и техния капацитет посредством Брутният вътрешен продукт на глава от популацията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР