Онлайн платформата Ние потребителите започна информационна кампания Фалшиви отзиви днес,

...
Онлайн платформата Ние потребителите започна информационна кампания Фалшиви отзиви днес,
Коментари Харесай

Габриела Руменова: Отзивите в интернет влияят на повечето хора при онлайн пазаруване

Онлайн платформата " Ние потребителите " стартира осведомителна акция " Фалшиви мнения през днешния ден, проблематични решения на следващия ден ".

Много постоянно отзивите от други консуматори в мрежата имат значително значение за избора на избран търговец, бранд или артикул при онлайн извършване на покупки. За да не бъде изкривявано потребителското държание и увреждани икономическите ползи на клиентите е значимо рецензиите да са достоверни и да не вкарват в илюзия.

Как да разпознаваме подправените мнения в интернет за търговци и артикули изясни в изявление за предаването " Хоризонт за вас " на БНР основателят на онлайн платформата " Ние потребителите " Габриела Руменова:

" Има няколко знака. Единият от тях е профилът на потребителя , който е оставил критика – добре е да го разгледаме и то освен профила му в уеб страницата, където е коментирал, само че и неговия акаунт, в случай че го е направил през своята регистрация в обществените мрежи. Ако този консуматор е коментирал единствено и само тези артикули или избрана марка, в нас може да възникне подозрението до каква степен са достоверни, дали са негов персонален опит или вероятно му се заплаща за това. Другото, по което можем да се ориентираме, е наличието на самите мнения . Фалшивите мнения нормално са крайни, те са или изцяло отричащи, или напълно хвалебствени. Употребата на професионални термини също е нещо, което може да ни накара да се замислим. Ако в коментара доста постоянно се повтаря съответна марка на артикул или има връзка към място, където се предлага, също може да имаме опасения, че някой работи за някого ".



Руменова цитира данни от проучване, съгласно което 70% от потребителите се въздействат от това какви рецензии са оставили други клиенти. Хората споделят, че четат приблизително по 6 отзива за артикул, преди да създадат или не поръчка онлайн. Според същото проучване близо 80% от хората възприемат продуктовите мнения като персонална рекомендация.

Източниците на подправени мнения могат да бъдат най-различни , предизвести Руменова и предложи тези мнения да се възприемат с сдържаност.

Когато потребителите попаднат на подправени мнения, е добре да ги рапортуват , с цел да могат да бъдат взети ограничения за санкциониране на нарушителите и унищожаване на подвеждащите недействителни оценки, поучава още Габриела Руменова.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 

По обявата работи: Анастасия Крушева БНР подкасти: DGtech podcast Следващият ден DGtech podcast
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР