Онлайн пазарът Genesis Market, продаващ милиони набори от открадната лична

...
Онлайн пазарът Genesis Market, продаващ милиони набори от открадната лична
Коментари Харесай

Разбиха Genesis Market – един от най-добрите пазари за престъпен достъп навсякъде по света

Онлайн пазарът Genesis Market, продаващ милиони набори от открадната персонална информация за 56 пенса всеки, беше оголен от английски и интернационалните следователи, написа английското издание Daily Mail.

Той беше управителен от ФБР и холандските полицейски сили и 17 други страни, в това число Националната организация за битка с престъпността на Обединеното кралство, която извърши 24 ареста в и към Гримсби.

В международен мащаб са задържани към 120 души и са осъществени над 200 претърсвания.

Genesis е имал 80 милиона комплекта идентификационни данни, налични за продажба, и два милиона жертви.

Те са включвали информация за онлайн банкиране, Фейсбук, Amazon, PayPal и Netflix, както и цифрови пръстови отпечатъци с данни от мобилни устройства. Можело е да бъдеизползван от нарушители, с цел да заобиколят онлайн инспекциите за сигурност, като се преструват на жертва.

Днес посетителите на уеб страницата - за който NCA сподели, че има стотици консуматори в Обединеното кралство - бяха посрещнати със страница, украсена с името на следствието на ФБР Operation Cookie Monster.

Има опасения, че десетки хиляди английски жертви са били цел на уеб страницата.

Групата е създавала стратегия, която заразява милиони консуматори по целия свят, с цел да събира техните данни.

Тези, които са желали да употребяват Genesis, са можели  да се причислят единствено с покана от към този момент открит член.

Поканите се оферират за продажба на някои места в мрежата за към £25.

Пазарът можеше да бъде открит благодарение на естествени интернет търсачки, както и в тъмната мрежа, а на потребителите са предлагани управления малко по малко по какъв начин да купуват откраднати данни, както и по какъв начин да ги употребяват за машинация.

Цените са започвали от 70 американски цента (56p) и са достигали до няколко стотици $, според от вида налична информация.

Уил Лайн, началник на киберразузнаването на NCA, сподели: " Genesis Market е един от най-хубавите пазари за незаконен достъп на всички места по света.

" Genesis Market е голям фактор за измами и редица други незаконни действия онлайн, като улеснява този първичен достъп до жертвите, което е сериозна част от бизнес модела в цяла гама от нечестиви действия. “

Софтуерната компания Netacea предизвести за уеб страницата преди две години и даже беше написала отчет за заплахите от него.

В него се споделя: " Въпреки че е извънредно нелегално, неговите интервенции се правят по професионален и даже комфортен за потребителя метод.

" Пазарът на Genesis включва правила и условия, постоянно задавани въпроси, постоянно обновен спомагателен програмен продукт и даже бюро за поддръжка със система за билети за поръчки на клиенти.

" Тази пещера на Аладин от незаконно получени данни се разраства с тревожна скорост. “

Роб Джоунс, общоприет шеф на Националния център за икономическа престъпност, сподели, че е " доста, доста елементарно “ за всеки да получи достъп до Genesis Market, с цел да извърши закононарушение.

" Това е казусът за нас в онлайн света – не е нужно да познавате нарушител, с цел да започнете “, сподели той.

" Така че можете изцяло да започнете сами и да отидете да търсите това и да получите всичко належащо, с цел да извършите закононарушение.

" И по тази причина това е толкоз нездравословно. Не е нужно да ходите и да се срещате с някого, не е нужно да влизате в горист форум; можете да влезете в него, да платите парите си и тогава имате инструментите да извършите закононарушение.

" И по тази причина е толкоз нездравословно и е доста, доста елементарно. “

Бизнесът, както и физическите лица, продават информацията си на Genesis Market, което улеснява измамите; ransomware офанзиви – при които хакерите блокират достъпа до данни и изискват заплащане, с цел да ги освободят; замяна на сим карти, при която номерата на мобилните телефони са отвлечени; и кражба на първоначален код от компании.

Разследващите от NCA към този момент са основали подправени разпределени уеб сайтове за отвод на услуга, които прекъсват сървърите, като ги заливат със поръчки, с цел да събират детайлности за нарушителите и може да употребяват сходни тактики, когато става въпрос за уеб сайтове за измами.

Г-н Джоунс сподели: " Нашият метод за справяне с незаконния пазар е, че киберпрестъпниците няма да знаят с кого си взаимодействат и няма да знаят сигурно, че си имат работа с нарушител.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР