Онлайн обучението няма засега няма да се връща масово. То

...
Онлайн обучението няма засега няма да се връща масово. То
Коментари Харесай

Aсена Сербезова каза кога се връща онлайн обучението

Онлайн образованието няма към този момент няма да се връща всеобщо. То ще бъде въвеждано локално.

Това заяви здравният министър Асена Сербезова в предаването " Лице в лице " по бТВ. Тя изясни, че здравните управляващи ще стягат ограниченията на база многофакторен разбор – брой на кревати и медицински експерти, както и заболеваемост по области.

„ Според Плана противоепидемичните ограничения в областта на опазването на здравето, образованието и стопанската система не са нови. Целта е да се запази присъственият образователен развой. Национални ограничения може да има, в случай че всички области бъдат наранени или ограниченията касаят граничния здравен надзор “, изясни здравният министър.

Сербезова уточни, че във връзка с неналичието на медикамента „ Салбутамол “ – има доставка на 25 хиляди опаковки. През януари се чака доставката на 17 хиляди опаковки „ Пулмикорт “. По думите ѝ за тези лекарства има възбрана за експорт, само че е имало дефицит поради нарасналото им търсене през последните месеци.

Относно инспекцията за доставка на бързи Коронавирус проби за учениците, Сербезова съобщи: „ Тече вътрешен одит на процедурата, не съм спряла процедура на доктор Кацаров, а такава, която е настояща, готова обаче от същия екип “.

Тя добави, че междинната цена на новите предложения е с 30% по-ниска от предходните.  Сербезова разяснява, че не чака дефицит на щадящи проби.

Според нея здравните ограничения у нас са едни от най-меките и с цел да бъде анулиран зеленият документ са нужни съществени причини. Здравният министър разяснява още нападенията над лекари през последните дни и жестокото ликвидиране на собственичка на верига аптеки в Русе.

„ Насилието в нашето общество през последните години закупи размери, които са ужасяващи. Светла ѝ памет на Ери, познавах я персонално, неповторим човек, ужасно семейство. Като че ли през последните години насилието ни съпътства на всички места – би следвало да сме непримирими към всевъзможни форми на принуждение “, разяснява Сербезова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР