Онкозаболявания като рака на маточната шийка и рак на черния

...
Онкозаболявания като рака на маточната шийка и рак на черния
Коментари Харесай

Чудо! Вече има ваксина срещу най-коварната болест

Онкозаболявания като рака на маточната шийка и рак на черния дроб могат да бъдат предотвратени с имунизиране. Това сподели проф. Мария Малинова от Медицинския университет в Пловдив на семинар в Старосел, отдаден на ваксинопрофилактиката и проведен от Българското сдружение по новаторска медицина. Ваксините ги има в нашата страна и може да бъдат употребявани, разясни проф. Малинова.

Според последните данни от експертите човешкият папилома вирус е вторият по периодичност фактор, причиняващ рак на маточната шийка при дами на възраст от 15 до 59 години. Над 1000 дами на година у нас се диагностицират с рисковото заболяване. То може да бъде предотвратено с слагане на ваксина. Оптималното време за слагане на първа доза и реваксинация след 6 месеца е 12-13-годишна възраст при девойките.

Преди няколко години у нас започва национална стратегия за имунизиране на девойките в тази възраст против рак на маточната шийка. Тя вървеше доста добре, само че след това антиваксърските настроения съумяха да внесат съмнения, подчертаха участниците в семинара.

От тази година ще се ускори още веднъж работата по обгръщане на от ден на ден девойки по програмата за попречване на рак на маточната шийка, тъй като всеки ден в България приблизително умира по 1 жена от тази диагноза.

С наличната ваксина срещу хепатит Б пък може да се предотвратят случаите на продължителен хепатит, който постоянно предизвиква рак на черния дроб.
Няма никакви аргументи за безпокойства по отношение на сигурността на имунизациите и не е правилно, че могат да доведат до аутизъм измежду децата, обявиха участници в семинара.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР