Омикрон засяга децата по-често в сравнение с другите варианти на

...
Омикрон засяга децата по-често в сравнение с другите варианти на
Коментари Харесай

Педиатър: Омикрон засяга по-тежко децата под 1 година

" Омикрон визира децата по-често спрямо другите разновидности на ковид. Протича по-леко с клинични прояви в горните дихателни пътища - запушен нос, хрема, раздразнение в гърлото, нараснала уморяемост, главоболие. Наблюдаваме по-рядко пневмонии. Друга специфичност е ларингитът. Боледуват доста кърмачетата ". Това сподели пред БНР доктор Калин Лисички, шеф на клиниката по педиатрия в " Аджибадем Сити Клиник ". 

Той разясни, че Омикрон може да протече и без температура или с ниска температура. За пациенти, които не са в болница, се предписват капки за нос, сироп за кашлица, температуропонижаващи медикаменти. Препоръката е първо да се създадат кръвни проучвания, преди да се назначава лекуване с антибиотик. 
Лек спад в броя на новите случаи на COVID-19 за денонощие
Броят на новите случаи на ковид понижа и като безусловно число, и като %. 8932 са новооткритите инфектирани за 20 януари,...
Прочети повече
" Боледуват доста дребните деца, това е наклонност и в света. В Съединени американски щати и във Англия над 40% от приетите в болница деца са под 1-годишна възраст. Те карат по-тежко заболяването. При по-големите - в учебна възраст, болестта минава по-леко ", споделя експертът. 

" При нас 80% от децата са на възраст сред 1 и 2 месеца. Първата демонстрация при тях е, че стопират да се хранят. При демонстрация на температура е добре бебетата да бъдат прегледани от доктор. При по-големите би трябвало да се следи смяна в честотата на дишането, в случай че стане по-учестено, в случай че се чуват шумове, хриптене. Промяна в цвета на устните, лицето, в случай че са по-синкави, лилави, значи, че детето страда за О2, че има дихателна непълнота ", изясни педиатърът.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР