Омикрон, новият вариант на коронавируса, бързо се разпространява, но първоначалните

...
Омикрон, новият вариант на коронавируса, бързо се разпространява, но първоначалните
Коментари Харесай

САЩ: Омикрон може да не е толкова опасен като Делта

Омикрон, новият вид на ковид, бързо се популяризира, само че първичните данни дават съображение да се счита, че той може да не е толкоз гибелен като Делта, поради който продължава да пораства броят на приетите в болница.

Това разгласи лекар Антъни Фаучи, шефът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и основен медицински консултант на президента Джо Байдън, представен от Българска телеграфна агенция.



Фаучи акцентира, че учените имат потребност от повече информация, преди да създадат безапелационни заключения, какъв брой рисков е Омикрон.

Данните, които идват от Южна Африка, където новият вариант на ковид се появи и стана преобладаващ, демонстрират, че няма обезпокоително увеличение на приетите в болница пациенти.

„ Засега не наподобява този вид да води до доста тежко протичане”, уточни Фаучи, само че добави, че въпреки всичко би трябвало да се внимава с изводите дали вариантът е по-лек, или по-тежък от Делта.



Той добави, че екипът на Байдън обмисля да анулира рестриктивните мерки за влизане в Съединени американски щати от няколко африкански страни.

Те бяха наложени след появяването на Омикрон, само че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш остро ги разкритикува и ги съпостави с апартейда.

До през вчерашния ден Омикрон е открит в към една трета от американските щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР