Омбудсманът на България проф. Диана Ковачева твърди, че единственият начин

...
Омбудсманът на България проф. Диана Ковачева твърди, че единственият начин
Коментари Харесай

Омбудсманът за скандала с винетките: НС да приеме закон за амнистия

Омбудсманът на България проф. Диана Ковачева твърди, че единственият метод за опростяване на санкциите, насъбрани от липса на винетки от поданици на Пролеша, е прошка. Това съобщи тя в студиото на „ Здравей, България ”. Според проф. Ковачева глобите не могат да бъдат опростени по различен метод, тъй като, по думите ѝ, на опростяване подлежат единствено несъбираеми държавни вземания. „ За мен единствено прошка от Народното събрание – това е ”, счита тя. По процедура Министерски съвет трябвало да се обърне към Народно събрание с искане за закон за прошка, който е еднократен, единствено за съответния случай. 

Тя ще предложи в Народното събрание уведомяването за насъбрани санкции към тол организацията да става в границите на три дни. По думите ѝ това е главният проблем. „ Аз предлагам през днешния ден в Народното събрание във връзка на сбърканите винетки уведомяването да бъде в границите на три дни. Това е рационален период ”, съобщи Ковачева.

Жители на село Пролеша край Божурище натрупаха неплатени санкции за винетки, които ги принудиха да стачкуват. Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков изясни, че ще се прави юридически разбор на обстановката. В същото време пострадалите порастват лавинообразно. Оказва се, че с санкции за хиляди левове са се сдобили и поданици на освободения от винетки град Божурище. Полина Игнатова и брачният партньор ѝ живеят в краен кварта на града. Тя описа, че двамата са натрупали общо над 130 отговорности към АПИ.

„ Истината е, че на 27 февруари на съвещанието на Министерския съвет е взето решение Пролеша да бъде част от освободените от винетка, само че на идващия ден в Държавен вестник е обнародвано напълно друго решение, където Пролеша липсва. В Народното събрание също е обявено, че тези хора са освободени ”, акцентира омбудсманът на републиката. Тя назова санкциите „ извънредно несправедливи ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР