Омбудсманът Диана Ковачева препоръча на изпълнителния директор на „Топлофикация –

...
Омбудсманът Диана Ковачева препоръча на изпълнителния директор на „Топлофикация –
Коментари Харесай

Омбудсманът към „Топлофикация – Перник“: 53 дни без топла вода в условията на COVID е недопустимо

Омбудсманът Диана Ковачева предложи на изпълнителния шеф на „ Топлофикация – Перник “ АД Чавдар Стойнев да предприеме дейности за редуциране на в началото оповестения период от 53 дни за плануван ремонт, който ще докара до прекъсване на топлата вода за всички клиенти в гр. Перник, оповестиха от пресцентъра на публичния бранител.

Повод за рекомендацията са тъжби на поданици от гр. Перник, както и информация в медиите, за идното дълготрайно прекъсване от 8 август 2022 година до 30 септември 2022 година на снабдяването с топла вода.

„ Гражданите акцентират, че плануваното спиране на услугата за период от 53 дни ще сътвори огромни неудобства и ги принуждава да вършат изключителни разноски за обезпечаване на различни средства за затопляне на вода “ написа омбудсманът.

Проф. Ковачева обръща внимание, че поради утежняването на епидемиологичната конюнктура, според Националния действен проект за справяне с пандемията от Коронавирус, със заповед на шефа на районната здравна ревизия от 22 юли 2022 година на територията на област Перник към този момент са въведени краткотрайни противоепидемични ограничения.

Омбудсманът акцентира още, че при продължителното спиране на централното топлоснабдяване, ще бъде затруднено поддържането на добра самостоятелна и групова хигиена, което е от извънредно значение в битката както против COVID-19, по този начин и против сезонните инфекции.

„ Като регистрирам значимостта на идните ремонтни действия, считам, че е неотложно да се потърси метод да се понижи техният период, да вземем за пример с удължено работно време, работа през почивни дни и прочие “, безапелационна е Диана Ковачева.

В умозаключение тя упорства да бъде осведомена в 14-дневен период за подхванатите дейности от сдружението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР