Омбудсманът Диана Ковачева поиска от министъра на енергетиката Теменужка Петкова

...
Омбудсманът Диана Ковачева поиска от министъра на енергетиката Теменужка Петкова
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска прозрачни цени за отчитането на парното и топлата вода

Омбудсманът Диана Ковачева изиска от министъра на енергетиката Теменужка Петкова да бъде обезпечена бистрота за всички цени, прилагани от топлинните счетоводители при обслужването на жителите, оповестиха от пресцентъра на публичния бранител.  Над 13 хиляди тъжби до омбудсмана за година, главно за ток, вода и парно Виж още
Повод за мнението на Ковачева са признатите от Народното събрание промени в Закона за енергийната успеваемост, които регламентират всеобщото въвеждане на уредите за отдалечено отчитане на топлинната сила.

Според омбудсмана не трябва да се подценява заплахата от безпричинно завишаване на цените на уредите за дялово систематизиране с отдалечено отчитане, поради задължението по закон да се конфигурират точно такива устройства.

Диана Ковачева е предложила да се потърсят благоприятни условия за финансова поддръжка на уголемен кръг консуматори на топлинна сила за пазаруването на отдалечени уреди за дялово систематизиране, защото те са по-скъпи от тези с образен доклад.

Омбудсманът е отправила и рекомендация нормативната уредба да подсигурява правото на информация на битовите клиенти за цените на всички услуги, които се оферират от търговците за дялово систематизиране.

Също по този начин е настояла жителите да имат опция навреме да се срещат с регистрираните показания на уредите в парцелите им, с цел да могат да управляват верността на данните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР