Омбудсманът Диана Ковачева коментира от какво най-много са се жалвали

...
Омбудсманът Диана Ковачева коментира от какво най-много са се жалвали
Коментари Харесай

Омбудсманът каза от какво най-често се оплакват българите

Омбудсманът Диана Ковачева разяснява от какво най-вече са се жалвали българите през 2020 година:

"Имам тъжби от хора с хронични болести, които споделят, че се усещат по-неглижирани от хората с Ковид. А лекарите и медицинският личен състав поемат цялата тежест на една нереформирана система.

Хората търсят метод да не вървят при персоналния доктор, когато желаят да си купят антибиотик, само че няма по какъв начин да го вземат без рецепта.

Вайбър не е одобрен метод. Тестовете би трябвало да бъдат безвъзмездни, само че в случай че на лекарите им бъде преустановен договорът от Здравната каса, техните пациенти няма и да схванат това. Това в действителност е проблем, в случай че желаете да се обърнете към вашия персонален доктор, само че неговият контракт е преустановен.

13 200 тъжби имаше за предходната година. Над 50 000 души минаха през приемната, доста хора се обръщат към нас.

Най-често се обръщат поради техни нарушени потребителски права от ВиК операторите и Топлофикация. Беше увеличена водата в 8 области. Защо се усилва водата в обстановка на пандемия, при загуби на вода в огромен брой области?! На какво съображение се усилва в Хасково, където водата не става за пиянство?!

Качеството на питейната вода не се усъвършенства. Законът за ВиК не дава отговор на стандарти, няма механизъм да се заплаща по-малко. Губи се връзката сред качеството на водата и нейната цена.

Относно парното, през ноември хората бяха сюрпризирани с високи сметки. Повтаря се историята от месец март. Не е наред непрозрачният метод, по който се образува цената на топлинната сила.

Тези сметки са безусловно планирани. Не стъпват на действителни обстоятелства. Хората са останали у дома, децата са учили от у дома, и те не са отговорни за това, с цел да им се подава повече топлинна сила. Поискала съм инспекция на абонатните станции, с цел да се види дали подадената спомагателна сила е била нужна въобще.

Промениха наредбата през месец май. Хората са на планирана цена. Те ще заплащат някаква по-висока цена и вероятно ще чакат изравнителните сметки. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР